Belgen balen van 3e plaats, maar zijn toch positief: "Mixed relays kan een mooie discipline worden"

De Belgen werden 3e in de mixed team relays.

Het werd uiteindelijk de 3e plek voor de Belgen in de mixed relays. Niet waarvoor ze aan de start stonden in Fayetteville. "Maar ik denk wel dat we tevreden mogen zijn", vertelde Niels Vandeputte. 

Niels Vandeputte kwam als laatste aan de bak in de mixed team relay. "We kwamen naar hier om op het hoogste schavotje te staan", vertelde Vandeputte. "Maar ik denk dat we tevreden moeten zijn met de wedstrijd die we gereden hebben. Ik denk dat we allemaal het maximale hebben gegeven. Het is toch mooi dat we hier op het podium staan."

 

Ook Daan Soete vond het lastig om 1 ronde vol door te gaan. "In de cross hou je nog wel iets achter de hand omdat je nog een uur voort moet. Maar nu was het 2e deel wind tegen. Dat maakte het wel extreem lastig.  Ik dacht dat we iets meer kans zouden hebben, maar het was net niet."

Franck: "Het was een leuke ervaring"

Alicia Franck was wel tevreden over het testevent. "Het was echt een leuke ervaring. Ik denk dat het een heel mooie discipline kan worden als er meer landen meedoen in de toekomst. Het was wel heel zwaar. Het viel tegen om zo'n rondje à bloc te rijden. De verzuring was wel aanwezig."

 

"We zijn gestart om te winnen", vertelde Franck. "We hebben ons best gedaan. Het zat ook allemaal dicht bij elkaar. Op zo'n snel parcours is het moeilijk om plaatsen  goed te maken. Maar het podium is mooi en wie weet zit er volgend jaar wel meer in."

 

Ook Kiona Crabbé heeft zich wel geamuseerd. "1 rondje vol gas geven, dat ben ik niet gewoon. Zeker in het begin van de wedstrijd. Maar het was wel eens leuk om het mee te maken. In de cross ben ik echt een diesel, ik kom niet zo snel op gang. Ik heb geprobeerd om er het beste van te maken. In het begin ging dat heel goed. Daarna heb ik me iets te hard opgeblazen."