Sanne Cant blikt vooruit op WK veldrijden: "Voor het podium moet alles meezitten"

Sanne Cant

Sanne Cant is in Fayetteville aan haar 16e WK veldrijden toe. Kan de drievoudige wereldkampioene zaterdagavond de Nederlandse dames een peer stoven? "Ik doe mijn best om top te zijn", vertelt de Belgische kopvrouw aan Sporza.

De Belgische delegatie vertoeft nu al enkele dagen op Amerikaanse bodem, maar de jetlag heeft Sanne Cant nog niet helemaal van zich kunnen afschudden. "Op zich slaap ik wel best oké, maar ik ben altijd redelijk vroeg wakker. Ik ben niet de snelste aanpasser. M'n bioritme was toch een beetje verstoord", zegt ze.

"Ik doe mijn best om zaterdag top te zijn. Of een podiumplaats tot de mogelijkheden behoort? Dat kan altijd, maar dan zal alles wel echt moeten meezitten. Daar moet je ook wel in geloven, anders rijd je met de verkeerde ingesteldheid rond. Het wordt afwachten."

Twee concurrentes van Cant voor het podium, de Nederlanders Denise Betsema en Annemarie Worst, zijn er niet bij. "Dat zij weggevallen zijn, is wel een voordeel voor mij", weet Cant.

Wie Marianne Vos klopt, wordt wereldkampioene.

Sanne Cant

"Zelf ben ik net terug van Spanje, waar ik heel hard getraind heb. Ik ben veel bezig geweest met dit WK, het blijft toch de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Iedereen probeert hier zo goed mogelijk aan de start te komen."

Voor Cant is Marianne Vos de topfavoriete in Fayetteville. "Wie Vos klopt, wordt wereldkampioene", meent Cant. "De laatste weken heb ik opnieuw flitsen gezien van de Vos van vroeger. Dit parcours past haar ook het meeste."

"Het is een complete omloop. De klim speelt inderdaad een belangrijke rol, maar je hebt ook nog de lange trap en ook het weer zal een rol spelen", denkt Cant. "Zoals meestal in de cross zal het van een aantal factoren afhangen wie er wint."