Alisson krijgt 2x rood en mag 2x blijven staan, Brazilië bijt tanden stuk op Ecuador

vr 28 januari 2022 00:29
Ecuador viert het gelijkspel tegen Brazilië.

In de voorrondes van het WK in Zuid-Amerika heeft Ecuador na een doldwaze wedstrijd Brazilië in bedwang gehouden. Door het gelijkspel van de Seleçao mogen de Rode Duivels nog wat langer genieten van hun eerste plaats op de FIFA-ranking.

Brazilië is al zeker van zijn stek op het WK en ook Ecuador heeft goeie papieren in handen, maar toch was het donderdagavond in Quito allerminst een veredelde oefenmatch.

Beide ploegen vlogen er vol in, met twee snelle rode kaarten tot gevolg. Bij Ecuador mocht doelman Dominguez al na een kwartier weer na de kleedkamer omdat hij Cunha met zijn voet op zijn keel geraakt had. De Braziliaanse rechtsback Emerson Royal volgde enkele minuten later na zijn tweede gele kaart.

De toeschouwers waren nog niet bekomen wanneer ook Alisson een rode kaart onder de neus geduwd kreeg, maar de doelman van Liverpool werd gered door de VAR. Een scenario dat zich nog eens opnieuw afspeelde in de extra tijd, toen de VAR Alisson voor de tweede keer vrijuit sprak nadat de ref rood getrokken had.

Een mens zou nog bijna vergeten dat er in het kaartenfestival nog gescoord werd ook. Vroeg in de wedstrijd zelfs, want Casemiro had Brazilië al na 6 minuten op voorsprong gezet.

Ecuador, met Preciado van Genk in de basis, drong flink aan, vooral na de koffie. Na een vermeende penalty en een afgekeurd doelpunt kopte Felix Torres een kwartier voor tijd de verdiende 1-1 binnen.

Dat gelijkspel is ook goed nieuws voor de Rode Duivels, die zo nog wat langer mogen genieten van de 1e plaats op de FIFA-ranking. Bij winst van Brazilië hadden de Goddelijke Kanaries België van zijn troon gestoten.

Alisson had de VAR tot twee keer toe aan zijn kant.

10. Venezuela 18 3 1 14 -20 10

* De top 4 plaatst zich voor het WK 2022 in Qatar, de 5e speelt de play-offs met een land uit Azië.