Witse Meeussen (20) zet punt achter crossseizoen door elleboog en verlengt contract

Belofte Witse Meeussen (20) rijdt voor Pauwels Sauzen-Bingoal.

Witse Meeussen zal dit seizoen niet meer in actie komen. De 20-jarige belofte sukkelt met een kleine breuk in zijn rechterelleboog en trekt daarom vroegtijdig een streep onder zijn veldritseizoen. Meeussen ondertekende wel eerst nog een contractverlenging tot eind 2023 bij Pauwels Sauzen-Bingoal.

Meeussen blesseerde zich aan zijn elleboog op het BK bij de beloften in Middelkerke, waar hij vijfde werd. Na de titelstrijd ging hij ter controle naar het ziekenhuis, maar de breuk werd niet opgemerkt.

Pas toen Meeussen pijn en hinder bleef ondervinden in het gewricht, bracht een nieuw onderzoek, in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen, een breukje aan het licht.

De renner trekt daarom voortijdig de remmen dicht en begint straks aan de opbouw van een nieuw veldritseizoen.

"Om precies te zijn is het een subcapitale radiuskopfractuur", verduidelijkt Witse Meeussen, zelf student in de LO en Bewegingswetenschappen.

"Het gaat om een breukje dat goed zal herstellen en geen behandeling nodig heeft, maar crossen is te pijnlijk en vertraagt het herstel. Daarom neem ik nu mijn rust die normaal pas na het veldritseizoen stond gepland en herneem ik nadien iets sneller de trainingen."

Meeussen won dit seizoen, op 9 oktober 2021, de Grand Prix Dohnany in Slovakije en werd de dag erna tweede in de Grand Prix Podbrezova.