Premier League komt clubs tegemoet: matchen uitgesteld vanaf 4 coronagevallen

De Londense derby tussen Tottenham en Arsenal werd vorige week uitgesteld.

Na hevige kritiek van de clubs verandert de Premier League zijn regelgeving voor wedstrijduitstel wegens coronagevallen. Vanaf 5 februari kunnen de teams in de Engelse eerste klasse pas uitstel aanvragen als minstens vier spelers besmet zijn, zo werd woensdag bekendgemaakt. 

Vandaag kunnen Premier League-clubs pas uitstel aanvragen wanneer ze over minder dan dertien veldspelers en een doelman beschikken in de A-kern, zonder specifieke bepaling van het aantal besmettingen.    

 

Een regelgeving die door de clubs als onrealistisch bestempeld werd. Sinds de omikrongolf was het aantal covidbesmettingen immers opnieuw fors toegenomen en zagen veel clubs spelers uitvallen. Deze voetbaljaargang werden al 22 Premier League-wedstrijden uitgesteld. 

 

De Premier League komt met de nieuwe regelgeving nu dus tegemoet aan de klachten van de clubs. "Tijdens de pandemie heeft de Premier League haar richtlijnen aangepast als reactie op de bredere situatie van de volksgezondheid", klinkt het in een statement.

 

"De regels en richtlijnen voor uitstel van de competitie zijn ontworpen om het welzijn van spelers en staf te beschermen, terwijl de sportieve integriteit van de competitie en de kwaliteit van de selecties behouden blijven."