Ga naar de inhoud

Hermans hoopte na licht positieve test om toch naar WK te gaan: "Moeilijkste dagen uit carrière"

Quinten Hermans zit in zak en as. Zondag testte hij lichtpositief op het coronavirus waardoor hij niet mocht afreizen naar het WK veldrijden in Fayetteville (VS). "Ik ben nooit echt besmettelijk geweest en hoopte om de Belgische selectie achterna te reizen. Maar dat mocht niet door de coronamaatregelen", vertelt Hermans.

"Ik heb een paar slapeloze nachten achter de rug", opent Quinten Hermans. "De afgelopen dagen waren een hel."

 

Hermans kreeg zondagavond het pijnlijke nieuws dat hij positief getest had op het coronavirus. Het ging toen om een licht positieve besmetting.

 

"Ik ben niet echt besmettelijk geweest, want de Ct-waarde van de test was al heel hoog (wat betekent dat Hermans al op het einde van zijn coronabesmetting zat)."

 

Maandag deed Hermans een nieuwe test. "Toen heb ik net niet negatief getest. Mijn arts had gezegd dat het 99 procent zeker was dat ik dinsdag of woensdag negatief zou testen."

 

"Ik leefde een kleine beetje op de hoop dat ik nog in de VS zou geraken. Ik ben maandag en dinsdag nog gaan trainen in functie van het WK."

Sven Vanthourenhout maakte me al snel duidelijk dat ik niet meer in de VS zou geraken

Quinten Hermans

Wat volgde was een resem telefoongesprekken tussen Quinten Hermans, zijn ploegleider Bart Wellens, zijn perfomance manager Aike Visbeek en bondscoach Sven Vanthourenhout.

 

"Maar Sven maakte al vrij snel duidelijk dat ik niet meer in de Verenigde Staten zou geraken."

 

"De bond volgt de coronamaatregelen van de regering, dus er was weinig ruimte om te onderhandelen. Ik heb me gisteren en vandaag dan ook niet meer laten testen."

"Ik zal niet kijken naar het WK veldrijden"

Hermans vindt het zonde dat hij er niet bij is op het WK. "Ik heb geen symptomen gehad en voel me fysiek helemaal in orde. Dan is het heel zuur dat je het WK mist."

 

"Dit weekend ga ik absoluut niet kijken naar het WK. De gedachte dat ik er zelf niet bij zal zijn, doet pijn."

 

"Ik heb het er ook moeilijk mee als ik op sociale media iets zie passeren over het WK veldrijden. Het zijn misschien wel de moeilijkste dagen uit mijn carrière geweest."

 

Hermans zal dus zelf niet supporteren voor de Belgische selectie. "Maar ik wens ze alle succes toe. Hopelijk komen ze met een regenboogtrui naar huis. "

 

"Hopelijk kan ik volgend jaar ook revanche nemen. Al zal ik dan wel nog wat progressie moeten maken om Wout van Aert en Mathieu van der Poel het vuur aan de schenen te leggen."

Mag Hermans naar de Tour de France?

Misschien is er wel nog iets moois op komst voor Hermans waardoor hij deze mokerslag zal kunnen vergeten.

"Ik zit in de preselectie voor de Tour de France. We zijn met 12 namen voor 8 plekjes. Het is dus niet zeker dat ik de Tour zal rijden."

 

"Ik had al meegegeven aan de ploegleiding dat ik eens in de Tour wil starten. Het is en blijft de grootste rittenkoers van de wereld. Die moet je toch ooit wel eens gereden hebben als renner.

"Mijn programma is ook zo opgesteld om in de beste conditie in de Tour te kunnen starten. Maar als de ploeg me net als vorig jaar meeneemt naar de Giro, dan zal ik daar ook alles geven. Maar het is altijd fijn om eens iets nieuws te ontdekken."