Equatoriaal-Guinea verrast Mali en plaatst zich voor kwartfinales Afrika Cup

De vreugde bij Equatoriaal-Guinea was enorm.

Equatoriaal-Guinea heeft zich als laatste land geplaatst voor de kwartfinales op de Afrika Cup. Tegen Mali werd er niet gescoord in 120 voetbalminuten en in de penalty's trok de underdog aan het langste eind. Zo zijn alle kwartfinalisten bekend.

Equatoriaal-Guinea en Mali mochten als laatsten in de rij uitmaken wie het laatste ticket voor de kwartfinales op de Afrika Cup zou krijgen. Maar veel enthousiasme brachten beide teams niet aan de dag. 

 

In een kansenarme wedstrijd werd er niet gescoord na 90 minuten. Verlengen dan maar, maar ook het extra halfuur bracht geen beterschap. Beide teams lieten na 120 minuten elk amper 1 schot op doel optekenen.

 

Penalty's moesten, net zoals in Egypte-Ivoorkust eerder op de avond, voor de beslissing zorgen. Maar ook in die penaltyreeks leken beide teams geen zin te hebben om te scoren. 

 

Na een resem missers lag de druk bij Falaye Sacko. Hij zag zijn elfmeter gestopt door de Equatoriaal-Guinese doelman Jesus Owono, die zich net zoals zijn illustere naamgenoot opwierp tot verlosser.

 

Equatoriaal-Guinea plaatst zich zo voor de derde keer voor de kwartfinales van de Afrika Cup in evenveel deelnames. In die kwartfinale treft het het Senegal van sterspeler Sadio Mané.

Afrika Cup 2021: eindfase

finale
Senegal Egypte 0-0 (5-3 n.p.)
kleine finale
Burkina Faso Kameroen 3-3 (3-5 n.p.)
halve finales
Burkina Faso Senegal 1-3
Kameroen Egypte 0-0 (1-3 n.p.)
kwartfinales
Gambia Kameroen 0-2
Burkina Faso Tunesië 1-0
Egypte Marokko 2-1

Senegal

 

Equatoriaal-Guinea 3-1
1/8e finales
Burkina Faso Gabon 1-1 (7-6 n.p.)
Nigeria Tunesië 0-1
Guinee Gambia 0-1
Kameroen Comoren 2-1
Senegal Kaapverdië 2-0
Marokko Malawi 2-1
Ivoorkust Egypte 0-0 (4-5 n.p.)
Mali Equatoriaal-Guinea 0-0 (5-6 n.p.)