Ploeg geeft update over Egan Bernal na "twee operaties": ellenlang medisch bulletin

Egan Bernal staat voor een lange en zware herstelperiode.

Ineos Grenadiers heeft een update gegeven over de fysieke toestand van Egan Bernal. De Colombiaan kampt met een waslijst aan zware blessures na zijn trainingsongeval van gisteren. De 25-jarige Colombiaan wordt nog op de afdeling intensieve zorg behandeld.

"Een gebroken ruggenwervel, een breuk aan zijn rechterdijbeen, een breuk aan zijn rechterknieschijf, een borsttrauma, een geperforeerde long en verschillende gebroken ribben": dat is het volledige medische bulletin dat Ineos Grenadiers vandaag over Egan Bernal heeft gedeeld.

 

Volgens de Britse topploeg hebben de artsen zijn rechterbeen "medisch vastgezet" en is de wervelbreuk "gestabiliseerd" tijdens "twee ingrepen".

 

Bernal wordt nu nog behandeld op de afdeling intensieve zorg. "Daar worden andere mogelijke secundaire verwondingen opgevolgd, net als de reactie van zijn lichaam op het trauma."

 

Ineos Grenadiers bedankt de artsen, net als iedereen die zijn steun heeft uitgesproken. "Onze focus gaat nu uit naar de best mogelijke zorg voor Egan."