Nieuwe stunt: Tom Saintfiet staat met Gambia in kwartfinales Afrika Cup

Gambia blijft verbazen op de Afrika Cup.

Het sprookje voor Tom Saintfiet en Gambia blijft maar duren. De Belgische coach zag zijn ploeg vandaag naar de kwartfinales van de Afrika Cup doorstoten. De Afrika Cup-debutanten wonnen met een droge 0-1 van Guinee na een doelpunt in de 71e minuut.

Het wonder is geschied voor Tom Saintfiet.

 

De Belgische coach heeft zonet de kwartfinales van de Afrika Cup gehaald met debutant Gambia.

 

Onze landgenoot gidste zijn ploeg in een nagelbijter naar een 0-1-overwinning tegen Guinee. Het enige doelpunt werd in de 71e minuut gemaakt door de Gambiaanse spits Musa Barrow van Bologna.

 

De Gambiaanse selectie genoot nochtans niet van een optimale voorbereiding. Acht spelers en Saintfiet zelf liepen dit weekend een voedselvergiftiging op.

Jupiler Pro League goed vertegenwoordigd

Met Sory Kaba (OHL), Mory Konaté (STVV) en Ibrahima Cissé (Seraing) bij Guinea én Ablle Jallow (Seraing), Muhammed Badamosi (KV Kortrijk) en Sulayman Marreh (KAA Gent) in de Gambiaanse selectie was ook de Jupiler Pro League mooi vertegenwoordigd in deze 1/8e finale van de Afrika Cup. 

"De spelers zijn mijn helden"

"De spelers zijn mijn helden", jubelde Gambia-coach Tom Saintfiet na de wedstrijd. "Het geheim van deze ploeg is dat het geen individuen zijn, maar een echt team. Ze spelen voor elkaar en volgen heel gedisciplineerd de strategie. Ze hebben een gemeenschappelijke droom en zullen er alles aan doen om die waar te maken."