Doelmannensoap bij de Comoren op Afrika Cup gaat verder: ondanks negatieve test van 2e doelman, toch met veldspeler in doel?

Ali Ahamada kwam de geblesseerde doelman Salim Ben Boina al vervangen in de laatste groepswedstrijd tegen Ghana.

Het Afrika Cup-debuut van de Comoren verloopt niet zonder slag of stoot. Zo zag de debutant al hun doelmannen - door een hevige coronagolf - uitvallen voor de 1/8e finales. Vandaag was er opnieuw wat hoop: Ali Ahamada, de 2e doelman, testte negatief. Toch wil de Afrikaanse Voetbalconfederatie CAF Ahamada "nog niet laten spelen",  vertelt de bondsvoorzitter bij de Comoren

"Ali Ahamada testte negatief", klinkt het bij Ali Saïd Athouman, bondsvoorzitter bij de Comoren. "Alles is dus in orde, maar de Afrikaanse Voetbalconfederatie CAF wil hem niet laten spelen."

 

Volgens het covidprotocol dat van kracht is op de Africa Cup, moet een speler na een besmetting vijf dagen in quarantaine, vooraleer hij weer bij de groep mag aansluiten.


 Als de doelman niet mag spelen, zullen de Comoren vanavond (om 20 uur) met een veldspeler in doel moeten aantreden tegen Kameroen in de 1/8e finales van de Afrika Cup. 

 

Ook de andere beschikbare doelman testte eerder positief op het coronavirus. Eerste doelman Salim Ben Boina ontbreekt met een schouderblessure.

Corona bij de Comoren:

Voor de Comoren, met Kortrijk-speler Faiz Selemani in de selectie, is het de eerste keer in de geschiedenis dat ze mogen aantreden op de Africa Cup. Maar dat debuut verloopt niet van een leien dakje: in totaal testten bij hen al negen spelers en drie stafleden positief op COVID-19. Onder hen ook bondscoach Amir Abdou.

Kan Ahamada vanavond opnieuw de held worden?