China en IOC versoepelen coronamaatregelen voor Winterspelen

Een kleine twee weken voor de start van de Olympische Winterspelen in Peking hebben China en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de coronamaatregelen iets versoepeld.

"Het organisatiecomité en de Chinese autoriteiten hebben de coronamaatregelen in overleg met medische experts en het IOC verfijnd", meldt het organisatiecomité van de Winterspelen.

 

Zo is de zogeheten Ct-waarde bij de PCR-tests teruggebracht van 40 naar 35, wat betekent dat de tests iets minder gevoelig zijn. Ook hebben de organisatoren de periode waarin iemand als 'close contact' van een besmet persoon wordt gezien ingekort van veertien naar zeven dagen.

 

"De nieuwe maatregelen treden per direct in werking en gelden met terugwerkende kracht. We hebben ze aangepast aan de huidige realiteit. Ze zijn bedoeld om de deelnemers aan de Spelen te ondersteunen."   

 

Met het terugbrengen van de Ct-waarde naar de norm die in de meeste landen geldt, zouden de deelnemers die eerder al het coronavirus hebben doorgemaakt iets minder snel een positieve uitslag krijgen. De Winterspelen beginnen op 4 februari.