Berteele: "De kleine, vinnige crossers gaan het doen op het WK"

Is dit het podium volgende week zondag?

Hoe bereid je je voor op een WK-veldrijden zonder Wout van Aert en Mathieu van der Poel? Door naar onze podcast De Tribune te luisteren. Carl Berteele en Jonas Creteur (Sport/Voetbalmagazine) vertellen je waarom het best spannend kan worden in de Verenigde Staten.

"Iserbyt heeft zijn voet naast Pidcock gezet"

Als de grote finale van het veldritseizoen - het WK -  even spannend wordt als de generale repetitie afgelopen weekend - de wereldbekermanche in Hoogerheide - dan zal de spanning de afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel  snel doen vergeten. 

 

Voor ons Belgen mag de winnaar natuurlijk ook opnieuw dezelfde zijn. Na een mindere maand december heeft Eli Iserbyt op het juiste moment opnieuw zijn beste vorm te pakken volgens Sporza-wielercommentator Carl Berteele. 

 

"Als ik iemand moet noemen die wereldkampioen verdient te worden, dan is het Iserbyt", zegt Berteele in De Tribune.

 

"Vorige week in Flamanville gaf hij een demonstratie en daarmee lijkt hij op het juiste moment klaar. Iedereen wijst naar Tom Pidcock als de eerste kandidaat-wereldkampioen nu Wout en Mathieu er niet bij zijn, maar voor mij heeft Iserbyt zijn voet naast de Brit gezet."

Ik ben niet vergeten hoe Pidcock olympisch kampioen werd in het mountainbiken. Drie weken daarvoor gaf hij nog op.

Pidcock vertelde vlak voor zijn vlucht richting de Verenigde Staten dat hij zijn plannetje klaar heeft voor het WK en dat is niet in dovemansoren gevallen bij Jonas Creteur.


"Het kan een rol gespeeld hebben dat hij net terug was van een stage met zijn ploegmaats van de wegploeg. Dat zat misschien nog in de benen."


"Ik ben ook niet vergeten hoe Pidcock olympisch kampioen werd in het mountainbiken. Drie weken daarvoor gaf hij nog op. Pidcock weet perfect hoe hij zich moet voorbereiden."

Als twee honden vechten om een been....?

En dan is het nog oppassen voor Lars van der Haar. Het spreekwoord zegt dat als twee honden vechten voor een been, de derde er mee heen gaat. Die derde speler kan de Europese kampioen worden. 

 

"Samen zijn ze misschien maar drie meter groot (lacht), maar de kleine, vinnige en wendbare crossers gaan het doen op dit WK", zegt Carl Berteele.

 

"Ik zet Lars van der Haar naast Pidcock en Iserbyt."

 

Die boodschap brengt ook Sven Nys, de ploegmanager van Van der Haar al een tijdje. "Van der Haar is een kampioenschapsrenner en vergeet niet op welke fietsen de ploeg van Nys rijdt. Een Amerikaanse fiets. Dit WK is dus heel belangrijk voor hen", vult Jonas Creteur aan.

 

"Ik hou ook zeker rekening met Van der Haar voor het podium."

Beluister De Tribune