BEKIJK: Gelegenheidsdoelman Comoren verrast met uitstekende parades tegen Kameroen in Afrika Cup

Chaker Alhadhur was even vergeten dat hij zijn handen mag gebruiken als keeper.

De doelmannensoap van de Comoren eindigt met een lach en een traan.

Gelegenheidsdoelman Chaker Alhadhur, die normaal in de achterlijn speelt, verraste vriend en vijand met puike parades. Toch kon hij de uitschakeling in de 1/8e finales van de Afrika Cup tegen Kameroen niet verhinderen

Kent u Chaker Alhadhur?


Geen zorgen, wij kenden hem  voor vandaag ook niet. Alhadur stond vanavond in doel bij de Comoren in hun 1/8e finale van de Afrika Cup tegen gastland Kameroen.


Al zal hij zelf ook verrast zijn bij deze functieomschrijving. Het nummer 3 van de Comoren staat normaal gezien in de achterlijn geposteerd. Maar door een coronagolf bij de nationale selectie, die ervoor zorgde dat er geen doelman speelgerechtigd was, moest hij vandaag tussen de palen plaatsnemen.

 

Dat deed hij helemaal niet slecht. Kijk maar naar deze reddingen:

Ondanks zijn puike prestatie kon de dappere doelman zijn ploeg niet in de Afrika Cup houden. Alhadur moest twee keer een bal uit zijn net grabbelen.

 

Na amper zes minuten moest het elftal van de eilandengroep ook nog eens met tien voort. Kapitein Nadjim Abdou werd wegens een late tackle met rood van het veld gestuurd.

 

In de 81e minuut scoorde het tienkoppige team van Alhadur nog een aansluitingstreffer. Maar het kwaad was al geschied.

 

Kameroen plaatst zich zo samen met Burkina Faso, Tunesië en het Gambia van Tom Saintfiet voor de kwartfinales van de Afrika Cup.