Aanhouding van voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck wordt met maand verlengd

Herman Van Holsbeeck was anderhalf decennium manager van RSC Anderlecht.

Herman Van Holsbeeck moet nog een tijdje langer in de gevangenis blijven. De voormalige manager van RSC Anderlecht is vorige week aangehouden in verband met de zaak-Henrotay en wordt in verband gebracht met private corruptie, fiscale fraude, witwassen van geld, vereniging van misdadigers.

Het onderzoek in de zaak-Henrotay spitst zich toe op de afhandeling van enkele transfers, die financieel niet correct zouden zijn verlopen.

 

De transfers van onder anderen Aleksandar Mitrovic, Chancel Mbemba (beiden naar Newcastle) en Youri Tielemans (naar Monaco) kwamen in het vizier van de onderzoekers.

 

Eerder werden spelersmakelaar Christophe Henrotay en oud-manager van Anderlecht, Van Holsbeeck, daarvoor al officieel in verdenking gesteld, maar ze kwamen weer vrij onder voorwaarden.

 

Vorige week werd Van Holsbeeck opnieuw opgepakt en aangehouden. Hij wordt nu in verband gebracht met private corruptie, fiscale fraude, witwassen van geld en vereniging van misdadigers.

 

Van Holsbeecks advocaten hadden vandaag gevraagd om de voormalige Anderlecht-manager vrij te laten, maar de Brussels raadkamer ging daar niet op in.

 

Deze zaak heeft niets te maken met Operatie Zero, waarvoor 57 verdachten voor de rechter zullen worden gebracht. In die zaak draait het om de beïnvloeding van uitslagen van voetbalwedstrijden en financiële fraude.