Alison Van Uytvanck test positief en mag Australië voorlopig niet verlaten

  Alison Van Uytvanck haalde de 2e ronde in het enkelspel en de 1e ronde in het dubbelspel op de Australian Open.

  Alison Van Uytvanck heeft een positief coronaresultaat teruggekregen bij haar verplichte PCR-test voor haar vertrek uit Australië. De Belgische tennisster maakte het nieuws bekend op Instagram. Ze mag het land voorlopig niet verlaten: "Ik zit in isolatie en volg alle eisen."

  Van Uytvanck ging eruit in de 2e ronde van het enkelspel tegen de Chinese Qiang Wang en in het dubbelspel was de eerste ronde het eindstation. Na haar verlies donderdag aan de zijde van de Deense Clara Tauson wilde ze terugvliegen naar België.

  Maar de verplichte PCR-test voor het vertrek kwam positief terug. "Ik zit nu in isolatie en volg alle eisen", schrijft de 27-jarige Van Uytvanck op Instagram. "Ik heb heel milde symptomen en kijk ernaar uit om sterker terug te komen."

  Australië hanteert strenge regels voor deelnemers aan de Australian Open. In principe mogen alleen gevaccineerde tennissers meedoen. Vandaar de saga rond de niet-gevaccineerde Novak Djokovic.

  Tauson, de dubbelpartner van Van Uytvanck, verloor in de derde ronde van het enkelspel van Danielle Collins, die maandag in de 4e ronde Elise Mertens partij geeft. Tennis Australië heeft nog niet meegegeven wat de procedure is voor Collins.

  Derde coronageval op Australian Open

  Van Uytvanck is het derde positieve coronageval op het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De Australiër Bernard Tomic testte positief na zjin nederlaag in de kwalificaties, de Fransman Ugo Humbert volgde na zijn verlies in de eerste ronde.