Heracles schorst Rai Vloet na nieuwe info over ongeval: "Absoluut onacceptabel"

  Rai Vloet werd met onmiddelijke ingang geschorst.

  Heracles Almelo heeft middenvelder Rai Vloet met onmiddellijke ingang geschorst. De Nederlandse eersteklasser nam die beslissing nadat het bestuur nieuwe informatie kreeg over het dodelijke ongeval waarbij de 26-jarige speler betrokken was.

  In Nederland stormt het al enkele dagen rond de naam van Rai Vloet (ex-STVV). De middenvelder veroorzaakte 2 maanden geleden een ongeval waarbij een 4-jarige jongen om het leven kwam, maar verscheen vorige week zaterdag al opnieuw op het veld.

  Een beslissing waar supporters en analisten allesbehalve over te spreken waren. Heracles zelf wilde dan weer "voorzichtig omspringen met een oordeel" door een gebrek aan informatie. Al kwam daar gisteren ook een einde aan.

  "Naar ons bekend is geworden, heeft Vloet de betreffende nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken. Beide zijn absoluut onacceptabel", aldus algemeen directeur Rob Toussaint.

  Hij heeft mogelijk niet alleen veel te hard gereden, maar ook te veel gedronken.

  Heracles Almelo

  Foute informatie in weken en maanden na ongeval

  De Eredivisie-club betreurt ook dat Vloet zelf de afgelopen weken belangrijke informatie verborgen hield.


  "In de weken en maanden na het ongeluk verklaarde Vloet tegenover ons als werkgever meerdere malen dat hij niet harder had gereden dan de toegestane maximum snelheid van 130 kilometer per uur, en niet meer had gedronken dan twee alcoholische dranken."

  Als wij deze essentiële informatie eerder hadden gehad, hadden we Vloet nooit laten meetrainen en meespelen.

  Heracles Almelo

  "Als wij deze essentiële informatie eerder hadden gehad, hadden wij in het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen, Vloet nooit laten meetrainen en meespelen", valt te lezen op de site van de club.