Dave Ryding schrijft geschiedenis: eerste Brit die goud verovert op een Wereldbeker skiën

  Dave Ryding heeft op de legendarische piste van Kitzbühel, de Hahnenkammen, de slalom bij de mannen naar zich toegetrokken. Hij is de eerste Brit in de 55-jarige geschiedenis van de Wereldbeker alpineskiën die een wedstrijd kan winnen.

  Dave Ryding draait al jarenlang mee in de subtop, maar op zijn 35e vielen de puzzelstukjes voor de man uit Lancashire allemaal op de juiste plaats.

   

  Ryding stond na de eerste slalomrun op de 6e plaats, maar op de verraderlijke piste van Kitzbühel zag hij de 5 mannen boven hem allemaal in de fout gaan bij hun laatste run.

   

  "Ik ben 35 jaar, maar ik heb het geloof nooit verloren", vertelde een emotionele Ryding. "Dat ik die eerste zege voor Groot-Brittannië dan ook nog eens in Kitzbühel kan behalen... Ik weet niet of het mogelijk is om dromen nog mooier te maken, maar hier kan het misschien wel."

   

  De wedstrijd op de Hahnenkammen-piste was de 97e WB-race uit de carrière van Ryding, die pas op zijn 12e voor het eerst op de latten stond. Lucas Braathen, de verrassende winnaar vorige week in Wengen, eindigde deze keer tweede.