Amateurvoetbalcompetities gaan weer van start vanaf 28 januari

  De voorbije 3 weekends werden uitgesteld.

  Vanaf vrijdag 28 januari zal in het amateurvoetbal overal weer de bal rollen. Dan gaan alle competities weer van start, bevestigde de Belgische voetbalbond (KBVB) vandaag.

  Het Overlegcomité nam eind december de beslissing om prof- en amateurvoetbalwedstrijden enkel nog zonder publiek toe te laten om de oprukkende omikronvariant van het coronavirus een halt toe te roepen. De KBVB besliste hierop, in samenspraak met de taalvleugels, om de wedstrijden bij de amateurs minstens tot 28 januari uit te stellen.

  Het Overlegcomité bracht gisteren echter goed nieuws en vanaf volgende week vrijdag kunnen voetbalwedstrijden in principe opnieuw met publiek plaatsvinden (met een minimum van 200 m/v), al is dat voorlopig nog beperkt tot 70 procent van de volledige capaciteit.

  Dat is het sein voor de KBVB om de competities bij de amateurs vanaf die datum te laten hervatten. De KBVB en de taalvleugels melden ook dat het bestaande coronaprotocol blijft gelden.

  Er geldt een mondmaskerplicht binnen en buiten, het Covid Safe Ticket is verplicht vanaf 50 deelnemers binnen en 100 buiten.

  Spelers die in de loop van de maand januari werden aangetrokken door een club en in principe niet speelgerechtigd zijn voor wedstrijden die initieel gepland stonden op een moment voor hun transfer (maar die collectief uitgesteld werden door corona) zullen toch speelgerechtigd zijn wanneer de wedstrijden van dit weekend en de afgelopen twee weekends worden ingehaald.