Ga naar de inhoud

Broedermoord op til: Sadio Mané vs. Mo Salah in de Afrikaanse barrages voor het WK voetbal

Sadio Mané en Mo Salah vormen al jaren een succesvolle tandem bij Liverpool.

In de marge van de Afrika Cup is in Kameroen geloot voor de barrages voor het WK voetbal. 10 landen strijden nog om 5 tickets, met Egypte-Senegal als meest saillante affiche.

Met Mo Salah of Sadio Mané zal alvast één vedette van Liverpool en dus van het voetbal wereldwijd niet aanwezig zijn op het WK in Qatar. Bij de loting in Douala werden hun landen Egypte en Senegal aan elkaar gekoppeld. Voor het laatste WK, in Rusland, konden ze zich allebei nog plaatsen.

 

Ook de andere affiches die uit de trommel kwamen, zijn veelbelovend. Nigeria was er op de laatste 7 WK's 6 keer bij, maar met Ghana krijgt het een andere grootmacht van het Afrikaanse voetbal tegenover zich. Op de huidige editie van de Afrika Cup zakten de Ghanezen wel door het ijs, dus er is oplapwerk nodig.

 

De Democratische Republiek Congo probeert zich voor het eerst voor een WK te plaatsen, maar het moet daarbij het machtige Marokko zien te dribbelen.

 

Ook in Kameroen-Algerije en Mali-Tunesië zullen al zeker twee vaste klanten op de voorbije WK's het onderspit moeten delven.

Afrikaanse barrages WK voetbal

  • Kameroen-Algerije
  • Egypte-Senegal
  • Ghana-Nigeria
  • Mali-Tunesië
  • Marokko-Congo
 
De heen- en terugmatchen worden gespeeld tussen 24 en 29 maart.