Thomas Vermaelen stopt met voetballen en wordt assistent van Roberto Martinez

  Thomas Vermaelen

  Donderslag bij heldere hemel. Thomas Vermaelen (36) gaat het shirt van de Rode Duivels inruilen voor het trainingspak van assistent. Vermaelen stopt met onmiddellijke ingang als voetballer en wordt de luitenant van bondscoach Roberto Martinez.

  Op 1 februari is Thomas Vermaelen een vrije speler. Zijn contract in Japan met Vissel Kobe loopt dan af. Over de reden om de samenwerking te stoppen is het tot op vandaag gissen. Feit is dat het voor Vermaelen tijd is voor iets nieuws. 

   

  Iedereen ging ervan uit dat dat een nieuwe voetbalclub zou worden, maar Vermaelen en de voetbalbond geven een verrassende wending aan zijn carrière. Vermaelen stopt als voetballer en wordt de nieuwe assistent van Roberto Martinez.

   

  Hij moet de leemte opvullen die het vertrek van Shaun Maloney, de vorige assistent van Martinez heeft achtergelaten. "Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging en ben zeer vereerd, blij en dankbaar om als een van de assistenten van Martinez het WK mee voor te bereiden."

  Trainerscursus bij de nationale ploeg sinds 2020

  De carrièrekeuze van Thomas Vermaelen is uiteindelijk op de rol van assistent bij de Rode Duivels gevallen.

   

  Vermaelen is een van de Rode Duivels die sinds maart 2020 een trainerscursus volgen. Die cursus werd speciaal door de bond opgezet om de Gouden Generatie te begeleiden. Daar zou de bond nu de eerste vruchten van plukken.

   

  Roberto Martinez was onder de indruk geraakt van het inzicht en de kwaliteiten die Vermaelen toonde tijdens de cursus. Bovendien was Martinez na het vertrek van Shaun Maloney naar Hibernian in Schotland op zoek naar versterking in zijn staf. 

   

  Een plus een is twee. Martinez kent Vermaelen bijzonder goed en Vermaelen kent de spelersgroep als geen ander. Een samenwerking is dus een logische keuze voor beide partijen.

  Thomas Vermaelen is er dus al zeker bij op het WK in Qatar. Niet als speler, wel als assistent.

  De Rode Duivels zwaaien Thomas Vermaelen al uit op Twitter:

  De clubs van Thomas Vermaelen

  • Ajax (2003-2009)
  • Arsenal (2009-2014)
  • Barcelona (2014-2019)
  • AS Roma (2016-2017 op huurbasis)
  • Kobe Vissel (2019- 1 februari 2022)