Indiana Pacers smeren Golden State Warriors een pijnlijke thuisnederlaag aan

  De Indiana Pacers vieren de zege op het veld van Golden State.

  In de NBA heeft Golden State voor eigen volk en na één verlenging verloren van de Indiana Pacers. De Warriors zitten in een dipje en zien Phoenix, dat won in Dallas, steeds verder wegsluipen.

  Indiana won woensdag nog op het veld van de LA Lakers, maar miste tegen Golden State wel sterkhouders Sabonis, LeVert, Turner en Brogdon. Bij de Warriors ligt draaischijf Draymond Green nog steeds in de lappenmand en dat liet zich voelen op het veld.

  Ondanks een sterke Stephen Curry, goed voor 39 punten, was het de hele avond zoeken voor de thuisploeg, die tegen haar gewoonte in dramatisch afwerkte van achter de driepuntlijn.

  Indiana, de nummer 13 in de Eastern Conference, rook zijn kans en kwam in de slotseconden langszij dankzij een driepunter van Justin Holiday, die ruim 10 jaar geleden nog het mooie weer maakte bij Okapi Aalst.

  In de verlenging leken de Warriors alsnog het laken naar zich toe te trekken, maar een 0-10-tussenspurt van de Pacers deed Golden State de das om: 117-121. Voor Curry en co is het de 6e nederlaag in de laatste 10 wedstrijden.

  Phoenix graait de zege mee in Dallas

  Phoenix, de nummer 1 in de NBA, stond voor een lastige verplaatsing naar Dallas, dat 10 van zijn laatste 11 wedstrijden gewonnen had. Ook tegen de Suns zag het er goed uit voor de thuisploeg, maar in het slotkwart zetten de bezoekers een tandje bij.

  Onder impuls van een ongrijpbare Chris Paul (20 punten, 11 assists en geen enkel balverlies) won Phoenix het 4e quarter met 19-35 en zo ook de wedstrijd: 101-109.

  Devin Booker was de topschutter van de Suns met 28 punten, evenveel als Luka Doncic bij de thuisploeg. Phoenix verstevigt dankzij deze zege en de nederlaag van Golden State ook zijn grip op de leidersplaats in de NBA. De Warriors tellen nu al 4 nederlagen meer dan de Suns.

  De uitslagen van donderdagnacht:

  • New York - New Orleans 91-102
  • Dallas - Phoenix 101-109
  • Golden State - Indiana 117-121 (n.v.)