Biatleten Florent Claude en Lotte Lie kunnen niet schitteren in Italië

  Florent Claude in actie in Antholz.

  De Belgische biatleten hebben geen topresultaat behaald op de WB-manche in Antholz. Florent Claude eindigde gisteren als 45e, Lotte Lie deed het vandaag iets beter met de 35e plaats.

  Op de dag dat haar olympische selectie officieel werd gemaakt heeft Lotte Lie geen topprestatie kunnen leveren op de individuele proef over 15 kilometer in Antholz (Italië). 

   

  Onze landgenote eindigde met 3 schietfouten als 35e en sprokkelde zo wel nog wat punten voor de Wereldbeker. Met haar 21e plaats in de Wereldbeker heeft ze een startbewijs beet voor de massastart van zondag, waar de beste 30 biatletes mogen starten.

   

  Gisteren raakte Florent Claude niet verder dan de 45e plaats in de 20 kilometer bij de mannen. Met 4 schietmissers eindigde hij op bijna 6 minuten van de Russische winnaar Anton Babikov. Claude had een topprestatie nodig om de massastart van zaterdag te halen. 

   

  Omdat de Belgen ook niet meedoen aan de estafette in Antholz zit het weekend er zo op voor Claude. de Belgen doen niet mee omdat Thierry Langer nog aan het herstellen is van een voetbreuk en Pjotr Dielen ziek is.