Blessurespook blijft Ansu Fati achtervolgen: Barça-talent voor langere tijd out

  De jonge Fati is voor de zoveelste keer geblesseerd.

  Het wil maar niet meezitten voor Ansu Fati. Het 19-jarige talent van Barcelona miste dit seizoen al heel wat wedstrijden door blessures en viel gisteren tegen Bilbao opnieuw geblesseerd uit. Vandaag viel het harde verdict: twee maanden out.

  Ansu Fati en blessures zijn - helaas voor de jongeling - de laatste twee jaar onlosmakelijk aan mekaar verbonden. Fati viel eind 2020 uit met een zware knieblessure en zou bijna een jaar aan de kant staan. 

   

  Begin dit seizoen maakte hij zijn rentree bij Barcelona, maar in november sloeg het noodlot opnieuw toe. Een hamstringblessure hield hem twee maanden aan de kant. Vorige week maakte Fati zijn rentree bij Barcelona, maar opnieuw loerde de duivel om de hoek.

   

  In het bekerduel donderdag tegen Athletic Bilbao blesseerde Fati zich opnieuw aan zijn geplaagde hamstrings. Hij verliet in tranen het veld. Vandaag volgde het zware verdict voor Fati: een nieuwe hamstringblessure zal hem opnieuw voor langere tijd aan de kant houden.

   

  Volgens Spaanse media gaat het herstel zeker twee maanden duren. De artsen van Barcelona zouden zelfs een operatie overwegen. "De komende dagen wordt beslist welke behandeling het beste is", liet Barcelona weten.