Ousmane Dembélé bijt van zich af: "Ik ben geen valsspeler en ik plooi niet voor chantage"

  Tussen Barcelona en Dembélé zit er meer dan een haar in de boter.

  Bij FC Barcelona lijkt Ousmane Dembélé persona non grata. De 24-jarige dure vogel is door zijn club met onmiddellijke ingang op de transferlijst geplaatst, maar de Fransman laat zich niet opjagen door zijn werkgever.

  De onderhandelingen over een contractverlenging tussen FC Barcelona en Ousmane Dembélé slepen volgens de Catalanen al enkele maanden aan.

   

  Veel te lang, oordelen ze nu in Camp Nou, want sportief directeur Mateu Alemany verklaarde na "het systematisch weigeren van voorstellen" dat Dembélé voor 31 januari verkocht moet worden.

   

  Op Instagram heeft de Fransman een statement gedeeld over de heisa. Hij negeert naar eigen zeggen al 4 jaar alle roddels en geruchten die over hem verschijnen, maar wil nu toch "eerlijk" antwoorden.

   

  "Ik ben 24 jaar en ook ik heb imperfecties. Ik probeer altijd zo goed mogelijk te presteren, want dit is mijn passie. Ik besef hoeveel geluk ik heb dat ik de mooiste job ter wereld kan uitoefenen."

   

  "Mijn boodschap is transparant: niemand mag de indruk geven dat ik niet betrokken ben bij het sportieve project. Niemand mag voor mij spreken of voor mijn vertegenwoordigers, in wie ik het volste vertrouwen heb."

   

  "Ik lig nog onder contract en sta volledig ter beschikking van mijn club en coach. Ik heb altijd alles gegeven voor mijn ploegmaats en dat zal niet veranderen. Ik ben geen valsspeler en ik ga ook niet in op chantage."

   

  "Er zijn onderhandelingen en die laat ik over aan mijn makelaar. Mijn terrein is het veld", besluit Dembélé.