Ga naar de inhoud

Snowboardster Loranne Smans mag niet naar Winterspelen en is woest: "Oneerlijk, schandalig en vernederend"

Loranne Smans spuwt haar gal op Instagram.

Loranne Smans (24) heeft te horen gekregen dat ze er over twee weken niet bij zal zijn op de Olympische Winterspelen. De snowboardfederatie kiest voor het 17-jarige talent Evy Poppe en dat komt hard aan.

Op de Olympische Winterspelen (4 - 20 februari) zal België slechts met 1 snowboardatleet kunnen aantreden. Dat ticket gaat naar Evy Poppe (17) en niet naar Loranne Smans (24).

 

Die laatste spuwt haar gal op Instagram: "Op de olympische ranking ben ik op de 13e plaats geëindigd en daar ben ik erg trots op. De top 30 kwalificeert zich voor de Spelen."

 

"Toch kreeg ik te horen van de federatie dat ze een andere Belgische willen sturen, op basis van nationale criteria. Zij staat op de 36e plaats."

 

Smans heeft het over Poppe, die 2 jaar geleden naar goud sprong op de Olympische Jeugdspelen en vorig jaar haar kunstje overdeed op het WK voor jongeren.

 

"Om je een idee te geven: zij plaatst zich dus op basis van Europabekerwedstrijden waar slechts 2 snowboardsters uit de top 30 op hun plank stonden", gaat Smans voort.

 

"Terwijl ik twee keer 4e ben geworden in een Wereldbekerwedstrijd en 9e op een WK. En daar was het hele olympische veld wél aanwezig."

 

"Oneerlijk? Onwerkelijk? Zo voelt het aan."

Evy Poppe neemt de plaats in van Loranne Smans.

Oneerlijk? Onwerkelijk? Zo voelt het aan.

Loranne Smans

"VERNEDEREND"

Loranne Smans had uitgekeken naar haar allereerste Olympische Spelen, maar die komen er (nog) niet aan.

 

"Ik kan het niet geloven. Omdat het geen steek houdt", vervolgt Loranne Smans haar verhaal op Instagram. "Ik ben diepbedroefd, ondersteboven en woest."

 

"We mogen maar 1 snowboardster afvaardigen en dan kiezen we niet voor de atlete uit de top 30. Dat vind ik VERNEDEREND", bloklettert ze.

 

"Ik ben al mijn geloof in de federatie kwijt. Ze hebben mijn droom (en mijn mentale gezondheid) waar ik 8 jaar voor gewerkt heb gekraakt."

 

"Ze hadden me dankbaar moeten zijn. Zonder mij hadden we GEEN ENKELE snowboarder op de Olympische Spelen. Hopelijk denken ze daaraan als ze het vliegtuig nemen naar China."

 

"Want topsport is hard, dat weet ik, maar enkel voor de atleet. Als puntje bij paaltje komt, vliegt de federatie gewoon naar Peking."

 

"Eén ding wil ik duidelijk stellen: mijn liefde voor de sport blijft overeind. Dit was vast en zeker niet het laatste hoofdstuk", besluit Smans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Morgen deelt Team Belgium de officiële selectie voor de Olympische Winterspelen mee.