Olympiër Kim Meylemans: "Gelukkig heb ik omikron al achter de rug"

  Kim Meylemans heeft dit seizoen al mooie dingen laten zien.

  Over 2 weken gaan in Peking de Olympische Winterspelen van start. Kim Meylemans wordt onze topper in het skeleton. De 25-jarige atlete is net weer op de been na een coronabesmetting.

  Kim Meylemans had dit seizoen al mooie dingen laten zien, met onder meer een 3e plaats in de eerste Wereldbekermanche. De laatste wedstrijden moest ze laten schieten wegens een omikronbesmetting.

   

  "We weten allemaal hoe moeilijk het is om omikron te ontwijken. Gelukkig heb ik die besmetting dus achter de rug. Nu positief testen zou erger zijn", blijft Meylemans... positief.

   

  Net voor ze moest afhaken, stond Meylemans 5e in de Wereldbeker. "Ik vind het vooral jammer dat ik het EK heb gemist, zeker met mijn vormpeil."

   

  "Ondertussen gaat het een stuk beter. Ik ben al een dikke week aan het trainen."

   

  "Conditie is niet de grootste factor in onze sport, explosiviteit is belangrijker. Dat komt wel goed", gelooft Meylemans, die komend weekend in Zwitserland nog een keer op haar slee ligt.

   

  "Omdat ik heel graag nog een keer de piste wilde induiken voor we naar China afreisden. Voor het gevoel en voor mijn hoofd", legt de skeletoni uit.

  In de skeletonsport lig je met je hoofd naar voren op een slee.

  "Met mijn start win ik 2 tot 3 tienden"

  Kim Meylemans heeft dit jaar de stap gezet richting de wereldtop.

   

  "Ik heb veel progressie gemaakt. Op 1 wedstrijd na ben ik altijd in de top 6 geëindigd", weet ze. "Omdat ik fysiek top ben en omdat we zo geïnvesteerd hebben in het materiaal."


  Die slee en haar ijzers zijn belangrijk in een sport als skeleton, ook wel eens Formule 1 op ijs genoemd.

   

  "Zeker, al weet ik nu dat sommige landen altijd over meer middelen zullen beschikken en dat ik over andere troeven beschik om de kloof dicht te lopen. Met mijn start bijvoorbeeld. Daar win ik 2 tot 3 tienden mee op de Duitse sleeën."

  Voor Meylemans worden het haar tweede Olympische Spelen. 4 jaar geleden zette ze de 14e chrono neer in Pyeongchang.


  "Dat was geen positieve ervaring voor mij", blikt ze terug, "maar ik heb er wel veel geleerd."

   

  "Nu trek ik met een andere ingesteldheid naar de Spelen en dan ben ik zeker dat we een mooi resultaat zullen neerzetten in Peking."