Dries Mertens beseft dat einde bij Napoli nadert: "Maar ik geef ze kans om mijn zoon vast te leggen"

  Is Dries Mertens aan zijn laatste maanden bij Napoli bezig?

  De gedachte aan het nakende vertrek doet hem treuren. Dries Mertens (34) is aan de laatste maanden van zijn lopende contract bij grote liefde Napoli bezig. "Ik realiseer me dat de club me misschien niet meer nodig heeft", vertelt de Rode Duivel in een interview. Al heeft de aanvaller naar eigen zeggen wel nog een opvallende joker...

  Hoe lang duurt het droomavontuur van Dries Mertens bij Napoli nog? 143 doelpunten telt hij ondertussen bij de club - het maakt van de recordschutter een levende legende in Zuid-Italië.

   

  Alleen komt aan elk sprookje een einde. De kans is aanwezig dat Mertens over enkele maanden afscheid moet nemen van zijn geliefde club. Zijn contract loopt af en het bestuur twijfelt om de eenzijdige optie voor een extra jaar (aan 4,8 miljoen euro netto) te lichten.

   

  Nochtans vertolkte Mertens na een moeilijke periode de voorbije maanden weer een prominente rol. "Maar ik besef dat een afscheid tot de opties behoort", vertelt Mertens tegenover Corriere Dello Sport.

   

  "Wanneer dat moment er komt zal iedereen ten huize Mertens huilen. Ik, Kat, zelfs de baby. Ik ben hier heel gelukkig, maar ook realistisch genoeg om te weten dat de club me misschien niet meer nodig heeft."

  In plaats van met geld te gooien voor een nieuwe spits, geef ik de voorzitter de kans om mijn zoon vast te leggen.

  Dries Mertens

  Mertens beseft dat hij een uitstekend seizoenseinde nodig heeft om voorzitter Aurelio De Laurentiis te overtuigen van een verlengd verblijf. Want zoals ploegmaat Lorenzo Insigne kiezen voor een lucratief avontuur in de Verenigde Staten of de woestijn wil Mertens niet.


  "Ik ben niet geïnteresseerd in dollars scheppen. Bij Napoli blijven zou al mooi zijn. Ik zal veel moeten scoren zodat de voorzitter beseft dat het de moeite is om mij te houden."

  En Mertens heeft ook nog een laatste opvallende troefkaart in handen. "In plaats van met geld te gooien voor een nieuwe spits, geef ik de voorzitter de kans om mijn zoon vast te leggen", grapt de aanvaller, die in maart zijn eerste kindje verwacht. "Een jonge doelpuntenmaker met een lange carrière in het vooruitzicht. (lacht) En dan moet ik mijn huis in Napels niet opgeven."