Olympische snowboardkampioene verkiest 3 weken quarantaine boven vaccinatie

  Kummer werd in 2014 olympisch kampioene in Sotsji.

  Wie wil meedoen aan de Winterspelen in Peking moet gevaccineerd zijn of moet drie weken in quarantaine. Die tweede optie is niet zo handig in voorbereiding op de Spelen, maar toch kiest de Zwitserse Patrizia Kummer, voormalig olympisch snowboardkampioene, ervoor.

  Overal ter wereld blijft de covidcrisis een thema, zo ook op de nakende Winterspelen in Peking. Duizenden atleten zakken rond deze periode af naar Peking, en om covid de baas te blijven gaat dat gepaard met de nodige protocollen.

   

  De Chinese autoriteiten en het IOC eisen immers dat alle atleten gevaccineerd zijn. Wie niet gevaccineerd is moet drie weken in quarantaine gaan in China. Voor vele atleten is dat problematisch, aangezien het de voorbereiding op hun toernooi stevig verstoort.

   

  Toch koos snowboardster Patrizia Kummer voor een quarantaine. De Zwitserse, die in 2014 olympisch kampioene werd op de parallelle slalom, is niet gevaccineerd en verkiest de drie weken afzondering boven een prik.

   

  "Na mijn persoonlijke keuze om niet gevaccineerd te zijn, is de quarantaine het logische gevolg", reageert Kummer. "Ik respecteer de regels van de lokale autoriteiten en het Internationaal Olympisch Comité." 

   

  Kummer is vorige week aan haar quarantaine begonnen in Peking, op tijd om nog een week voorbereidingstijd te hebben. Het slalomtoernooi in het snowboarden bij de vrouwen start op 8 februari met de kwalificaties. Kummer is de huidige nummer 17 op de Wereldbekerranking.

  Na mijn persoonlijke keuze om niet gevaccineerd te zijn, is de quarantaine het logische gevolg. Ik respecteer de regels.

  Patrizia Kummer