Ga naar de inhoud

Odeurs stapt op bij Red Flames: "Nationale ploeg nam me mijn vertrouwen en eigenheid af"

Justien Odeurs was jarenlang de doelvrouw nummer één bij de Red Flames.

Doelvrouw Justien Odeurs zal nooit meer in doel staan bij de Red Flames. "Dat mijn beslissing ook mijn teamgenotes bij de Red Flames treft, vind ik het allermoeilijkste", zegt de 24-jarige Odeurs.

Het huwelijk tussen Justien Odeurs en de Red Flames incasseerde een eerste klap toen de Belgische doelvrouw eind oktober naast de selectie viel voor 2 belangrijke WK-kwalificatiematchen.

 

Een specifieke reden werd toen niet publiek meegedeeld. "Ik zal mijn uiterste best doen om aan alle eisen die er gesteld worden aan een international te voldoen", reageerde Odeurs toen.

 

Eind november leek het huwelijk tussen de doelvrouw en de nationale ploeg dan toch nog niet voorbij. Odeurs werd opgeroepen voor een tweeluik in de WK-kwalificatie. Maar in doel kreeg Nicky Evrard telkens de voorkeur op Odeurs.

 

Nu heeft Odeurs beslist om met onmiddellijke ingang te stoppen als Belgisch international.

 

"Het is met pijn in het hart. Een moeilijke maar weloverwogen beslissing", opent Odeurs.

 

"Acht jaar lang heb ik het shirt van de nationale ploeg vol trots gedragen.
Ik was trots op het shirt. Van zodra een van beide verandert, wordt het moeilijk om er samen nog vol voor te gaan."

 

"De nationale ploeg heeft me veel gegeven: onvergetelijke ervaringen en vrienden voor het leven. Maar het heeft me tegelijkertijd ook veel afgenomen: vertrouwen, respect en eigenheid."

"Ik blijf met veel ambitie doelvrouw bij Anderlecht"

Odeurs focust nu enkel nog op haar clubcarrière bij Anderlecht. "Op dit moment primeert mijn mentaal welzijn en kies ik ervoor mij te focussen op het sportieve plaatje dat voor 200 procent klopt."

 

"Ik blijf dus met veel ambitie doelvrouw bij Anderlecht en hoop zowel dit als de komende jaren nog veel sportieve successen op clubniveau te beleven."

 

"Ik wens mijn teamgenoten bij de Red Flames het allerbeste toe. Dat mijn beslissing ook hen treft, vind ik het allermoeilijkste."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.