Emma Meesseman betreurt aangepast speelschema Cats: "We zijn geen machines"

  Emma Meesseman wil met de Cats een ticket veroveren voor het WK in Australië dit najaar.

  Omdat het Russische vaccin niet erkend wordt in de VS, moeten de Belgian Cats volgende maand voor hun 3e WK-kwalificatiematch uitwijken naar de Dominicaanse Republiek. "Het is niet de schuld van de Russinnen, maar zeker ook niet onze schuld", zegt Emma Meesseman. "Maar wij zijn wel het kind van de rekening."

  Normaal gezien hadden de Belgian Cats tussen 10 en 14 februari 3 WK-kwalificatiematchen moeten afwerken in Washington.

  Maar de Russinnen, tegenstander van de Cats, zijn niet welkom in de VS omdat het Russische vaccin daar niet erkend wordt. 

   

  "Ik vond het jammer voor de Russische ploeg, omdat ze de kans verdienen om zich proberen te kwalificeren. Met hun jonge ploeg hebben ze een mooie toekomst. Dus ik hoopte dat er een goede oplossing uit de bus zou komen voor hen", vertelt Meesseman.

   

  De oplossing die er kwam, is goed voor de Russinnen: Rusland hoeft niet te spelen tegen de VS (die al geplaatst is als olympisch kampioen). De Cats daarentegen moeten na 2 wedstrijden in de VS afreizen naar de Dominicaanse Republiek om tegen de Russen te spelen.

   

  "We moeten dus 1 wedstrijd meer spelen dan Rusland", zegt Meesseman. "En onze 3e wedstrijd die beslissend kan zijn voor WK-deelname komt er na een dubbele wedstrijd en een reis van de VS naar de Dominicaanse Republiek."

   

  "De Russinnen daarentegen mogen op een dezelfde plek blijven en zullen beter uitgerust zijn."

  Programma Belgian Cats

  • 10/02 België-Puerto Rico (Washington)
  • 11/02 België-VS (Washington)
  • 13/02 België-Rusland (Dominicaanse Republiek)
   
  Inzet is een ticket voor het WK basketbal, dat van 22 september tot 1 oktober in Australië georganiseerd wordt.

  "Dit is gewoon niet de beste oplossing"

  Meesseman neemt de Russinnen zelf niets kwalijk. "Het is niet de schuld van het Russische team. Ik hou van die meisjes omdat ze mijn ploegmaten zijn (bij Jekaterinenburg)."

  "We hopen allebei aanwezig te zijn op het WK. Maar het is zeker ook niet onze fout en wij zijn wel het kind van de rekening."


  "Ik denk gewoon dat dit niet de beste oplossing was. We zijn geen machines."

   

  Maar Meesseman en co zullen het toch allemaal ondergaan en proberen door te stoten. "We zullen gaan en spelen. Uit liefde voor het spel, elkaar en het land."

  Het betoog van Meesseman op Twitter

  Umans: "Wij stelden voor om toernooi in ander land te organiseren of WK-deelnemers uit te breiden"