Ga naar de inhoud

Alexander Blessin verlaat KVO om in Italië tegen de degradatie te spelen met Genoa

Alexander Blessin.

KV Oostende moet op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Genoa, de Italiaanse club van Zinho Vanheusden, heeft Alexander Blessin weg gehaald uit België. De 48-jarige Duitser is er de opvolger van de net ontslagen Andrij Sjevtsjenko. "Dit is een aanbieding die ik niet kon weigeren."

Blessin werd in juni 2020 trainer van KV Oostende. Weinigen hadden al van hem gehoord, maar met de kustploeg deed de Duitser zonder echte ervaring op het hoogste niveau het uitstekend in zijn eerste seizoen in België.

 

Hij greep met KVO net naast een Europees ticket, maar werd op de Pro League Awards wel uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. 

 

Dit seizoen is de magie wat weg aan de kust. Door het verlies van heel wat sterkhouders is KV Oostende pas 15e in het klassement van de Jupiler Pro League met amper 7 zeges in 21 wedstrijden.

 

Toch bleef Blessin het proberen met zijn filosofie. Een filosofie die ze ook in de Serie A kenden, want vandaag werd Blessin in Italië - na het betalen van de ontslagvergoeding - aangesteld als hoofdtrainer van Genoa, de club van Zinho Vanheusden. Hij ondertekende er een contract tot 2024.

 

In Noord-Italië volgt Blessin de pas ontslagen Andrij Sjevtsjenko op. Genoa is op dit moment pas 19e met twee punten meer dan rode lantaarn Salernitana. Het worden dus nog moeilijke maanden voor Blessin en zijn technische staff. 

 

Markus Pflanz, de assistent van Blessin bij KVO, neemt voorlopig over als hoofdtrainer. 

Blessin: "Kans die ik niet kon weigeren"

Blessin nam vanavond afscheid van zijn medewerkers, waarna hij op het vliegtuig stapte richting Italië. "Het is allemaal zo snel gegaan", laat de Duitser optekenen op de site van KVO. "Op één dag tijd is deze zaak afgehandeld geweest, ik kan het nog maar moeilijk vatten. Omdat de overgang nog niet in kannen en kruiken was, heb ik zelfs na de training geen afscheid kunnen nemen van de spelers. Ik zal hen zeker nog contacteren om dat te doen."

 

"Genoa is een aanbieding die ik niet kon weigeren. Het is een traditieclub in de Serie A en ik krijg er een langetermijnproject aangeboden. Dit is een mooie stap in mijn carrière maar ik zal KVO altijd dankbaar zijn voor de kans die ik hier heb gekregen. Ik – en ook mijn familie – voelde me hier altijd thuis en ik zal iedereen dan ook verschrikkelijk missen. Hopelijk kan ik nog eens terugkeren om deftig afscheid te nemen."

 

Het Oostendse bestuur zegt dat het vertrek van Blessin in de sterren stond geschreven. "We geloofden in het potentieel van Alex in juni 2020 en het was voor iedereen een geweldige ervaring om hem hier te zien groeien in zijn rol", aldus CEO Gauthier Ganaye. 

 

"Ik wil Alex dan ook bedanken voor de geweldige 18 maanden die we samen hebben doorgebracht. We wisten dat deze dag uiteindelijk zou komen, het had eerder kunnen zijn, het had later kunnen zijn, maar het zou uiteindelijk altijd gebeuren. Daarom hebben we ons op dit moment voorbereid en willen we nu zo snel mogelijk een nieuwe hoofdtrainer aanstellen om dit nieuwe hoofdstuk in de clubhistorie aan te vatten."

Dit is een mooie stap in mijn carrière maar ik zal KVO altijd dankbaar zijn voor de kans die ik hier heb gekregen.

Alexander Blessin
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.