Wouter Vrancken over uitstel: "Geen smoesjes, 3 spelers moesten zelfs naar de hartspecialist"

  Door een reglementswijziging wordt de match tussen Genk en KV Mechelen morgen uitgesteld, maar voor de match tegen OH Leuven dreigt er wel een forfaitnederlaag voor KVM. "We zullen er alles aan doen om dat aan te vechten", zegt coach Wouter Vrancken, die ook nog eens de ernst van de situatie bij de club schetst.

  Vrancken: "Als we morgen niet mogen uitstellen, dan spelen we onder voorbehoud"

  "Je neemt geen risico met de gezondheid van mensen"

  KV Mechelen had morgen normaal gezien de vooruitgeschoven match tegen Racing Genk moeten spelen, maar door een reglementswijziging die vandaag is gestemd (zie "lees ook") kan die match toch uitgesteld worden.

   

  Afgelopen zaterdag kreeg KV Mechelen dat uitstel niet voor de match tegen OH Leuven. Toch stuurde de club zijn kat. Wouter Vrancken legt uit dat ze niet anders konden.

   

  "Er is al veel over verteld, maar niemand buiten de club kan een oordeel vellen, omdat zij die situatie niet goed kennen."

   

  "Er is heel veel gefocust op die 2 doelmannen, maar ik heb enorm vertrouwen in Thoelen (de doelman die wel fit was). Alleen konden we dat aantal keepers aangrijpen om het binnen de regels uit te stellen. We hadden maar 7 fitte spelers over, dát was de echte reden."

   

  Volgens Vrancken is er binnen de club ook een algemene vrees voor de gezondheid van de spelers. "Ik kan jullie zeggen dat er 3 spelers zijn die een afspraak hebben gemaakt met een hartspecialist, omdat ze bezorgd waren over de inspanningen die ze deden toen ze uit quarantaine kwamen."

   

  "Het was vooral om dingen uit te stellen, maar je bent wel met de gezondheid van mensen bezig. Daar wil je geen risico's mee nemen."

  "Forfait zullen we zeker en vast aanvechten"

  De reglementswijziging stelt KV Mechelen wellicht in staat om de match tegen Genk uit te stellen, maar voor de match tegen OH Leuven komt dat te laat. Een forfaitnederlaag wenkt.

   

  "Dat gaan we zeker en vast aanvechten, daar zullen we alles aan doen. Het is duidelijk dat we niet met smoesjes zijn afgekomen. We hadden een gegronde reden, zoals ik net heb uitgelegd. Door die doelmannen vielen we ook binnen de regels."

   

  "We hebben die hele problematiek ook geschetst bij de Pro League. Het is jammer dat dat dan niet geaccepteerd wordt."