Real-speler die 6 keer Europacup I won is overleden op 88-jarige leeftijd

  Paco Gento 5 jaar geleden met Cristiano Ronaldo en de Gouden Bal.

  Real Madrid heeft afscheid moeten nemen van een legende. Francisco "Paco" Gento is op 88-jarige leeftijd overleden. De Spanjaard was in de jaren 50 en 60 een iconische linksbuiten bij de Koninklijke. 

  Op het palmares van Paco staan maar liefst 23 trofeeën. Zondag kwam hij nog in het nieuws omdat linksachter Marcelo hem met eindwinst in de Spaanse Supercup bij had gebeend als recordhouder bij Real Madrid. 

   

  Als speler van de Koninklijk werd Paco tussen 1953 en 1971 12 keer kampioen. Hij won ook 2 keer de Copa del Rey en liefst 6 keer de Europacup I, de voorloper van de huidige Champions League. Hij is de enige speler in de voetbalgeschiedenis die zes maal de Beker met de Grote Oren won.

   

  In 18 seizoenen bij Real maakte hij 182 goals in 600 matchen.   De buitenspeler kwam tussen 1955 en 1969 ook 43 keer uit voor de  Spaanse nationale ploeg.

   

  Sinds 2016 was Gento erevoorzitter van Real Madrid. Zijn achterneef Marcos Llorente voetbalt voor Atletico Madrid.

  bekijk ook: