Russinnen mogen de VS niet in, Belgian Cats moeten naar de Dominicaanse vliegen voor kwalificatieduel

  De Belgian Cats zullen hun WK-kwalificatietoernooi volgende maand niet alleen in de VS afwerken. Omdat het Russische vaccin niet erkend wordt in de VS, moeten de Russinnen - en dus ook de Belgen - uitwijken naar de Dominicaanse Republiek.

  De Belgian Cats hadden normaal gezien tussen 10 en 14 februari 3 WK-kwalificatiematchen moeten afwerken in Washington, tegen Rusland, Puerto Rico en de VS.

   

  Maar omdat de Russinnen niet welkom zijn in de VS, waar het Russische vaccin niet erkend wordt, heeft de organisatie moeten bijsturen.

   

  Rusland vliegt meteen door naar de Dominicaanse Republiek waar het op 13 februari tegen de Belgen speelt en een dag later tegen Puerto Rico. De match tegen de VS wordt niet gespeeld.

   

  Dat is mogelijk omdat de Amerikanen als olympisch kampioen toch al geplaatst zijn voor het WK. Voor de andere 3 landen zijn er nog 2 tickets.

   

  De Belgian Cats vliegen dus eerst zoals gepland naar de VS, waar ze op donderdag 10 februari Puerto Rico partij geven en een dag later de VS treffen. Daarna reizen ze door naar de Dominicaanse Republiek voor de clash met Rusland.

  Programma Belgian Cats

  • 10/02 België-Puerto Rico (Washington)
  • 11/02 België-VS (Washington)
  • 13/02 België-Rusland (Dominicaanse Republiek)
   
  Inzet is een ticket voor het WK basketbal, dat van 22 september tot 1 oktober in Australië georganiseerd wordt.