Hein Vanhaezebrouck reageert op aantijgingen: "Volledig uit de lucht gegrepen"

  De Standaard kon een deel van het dossier inkijken van Operatie Zero en vond daarin feiten die Hein Vanhaezebrouck in een slecht daglicht stellen. In een verklaring doet de coach van Gent alles af als onzin. "Ik heb niets te verbergen."

  De Standaard spitte in de krant van vandaag enkele details naar boven over de betrokkenheid van Hein Vanhaezebrouck in Operatie Zero. De coach van Gent zou door spelersmakelaar Mogi Bayat in het zwart uitbetaald zijn.

  Saillant detail is dat een deel van de betalingen in onder meer mest en potgrond gedaan werden, die Vanhaezebrouck door een tuincentrum uit Charleroi geleverd kreeg.

   

  "De insinuaties dat ik betalingen in het zwart zou hebben ontvangen via constructies opgezet door spelersmakelaar Mogi Bayat, zijn volledig uit de lucht gegrepen", laat Vanhaezebrouck in een verklaring weten.

   

  "Ik werd voor deze feiten ook niet in verdenking gesteld, noch ondervraagd. Voor het overige werk ik volledig en transparant mee met de autoriteiten. Ik heb niets te verbergen." 

  Ik werd voor deze feiten niet in verdenking gesteld en ook niet ondervraagd.

  Hein Vanhaezebrouck

  "Alle fiscale verplichtingen werden nagekomen bij mijn contract"

  Hein Vanhaezebrouck ontkent ook de bedragen die in de pers circuleren, onder meer 283.750 euro in zwart geld. "Ik werd en word door KAA Gent zeer correct en marktconform vergoed. De bedragen die in de pers worden genoemd, zijn eenvoudig onjuist en leiden dan ook tot misleidende berichtgeving."

   

  "Omwille van de hoogst uitzonderlijke resultaten van de club in de betrokken periode, werden mijn arbeidsovereenkomsten en de daarin opgenomen bezoldigingen zelfs herhaaldelijk bijgesteld. Alle fiscale verplichtingen werden hierbij nagekomen. Hoe de heer Bayat zijn zakelijkheden regelt, heeft met mij uiteraard niets te maken."

   

  "Tot slot wens ik ook aan te geven dat ik het ten stelligste betreur dat er blijkbaar personen zijn, die het nodig vinden om hun beroepsgeheim te schenden, door gegevens uit een strafdossier te lekken waarin ik helemaal niet betrokken ben, louter en alleen om wat media-aandacht te krijgen."

   

  Vanhaezebrouck wil over deze affaire verder niet meer reageren.