Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Goffin na vroege exit: "Het was zwaar, ik worstelde met mijn emoties"

 di 18 januari 2022 11:40

David Goffin (ATP-45) heeft de tweede ronde op de Australian Open niet gehaald. Onze enige man op de hoofdtabel in het enkelspel verloor kansloos in drie sets tegen de Brit Daniel Evans. Goffin was na afloop duidelijk teleurgesteld over zijn partij. "Ik had stress, door mijn knie en door de druk op een grandslamtoernooi."

"Het was geen goede match, dat is wel duidelijk", zei een terneergeslagen Goffin aan de pers na zijn wedstrijd. "Het was in het begin wennen aan de wind, ook voor Evans. We maakten allebei veel fouten, maar het ging wel tot 4-4. Daarna nam Evans over en kreeg ik het echt moeilijk."

 

Goffin vertelde dat hij het enorm lastig had op de baan. "Ik voelde me niet goed, zeker na de verloren eerste set. Ik vond geen manier om weer in de match te komen en worstelde met mijn emoties en gedachten. Ik twijfelde bij elke slag en er kwam geen enkele bal meer uit. Ik vond geen oplossing."

 

"Ik ben heel teleurgesteld. Ik vond de vechtlust niet meer en stond verloren op de baan. Het was heel zwaar vandaag."

Ik ben heel teleurgesteld. Ik stond verloren op de baan.

David Goffin

Vooraf werd gevreesd voor de knie van Goffin, maar dat was minder een probleem. "Dat is misschien het enige positieve van vandaag. Tijdens de match was dat niet het probleem."

 

Hoe is die mentale dip te verklaren? "Het is een beetje alles samen. Bij een grandslam komt altijd meer druk kijken, het was een goeie tegenstander, er waren de twijfels over mijn knie, ... Ik had stress."

 

"Er komen nieuwe matchen en nieuwe toernooien. Deze nederlaag doet pijn, maar ik ga mijn best blijven doen. We zullen dit proberen te analyseren."

 

Doet hij het nog wel graag? "Op dit moment, na deze nederlaag, ben ik niet gelukkig, neen. Maar ik houd nog wel van dit leven en van het spelletje. Dit is een zware periode voor mij en we moeten ervoor zorgen dat dit niet te lang duurt."

Lees ook: