Filip Joos: "Ik geef Europees kampioen Italië 10 procent kans om aanwezig te zijn op WK"

  Heel wat Italiaanse sleutelspelers zijn uit vorm of geblesseerd.

  Italië prikte vorige zomer nog de EK-droom van de Rode Duivels stuk, maar de Europese kampioen moet zich dit jaar wel nog zien te plaatsen voor het WK. In Extra Time heeft Filip Joos daarbij zijn bedenkingen.

  Filip Joos haalde er in Extra Time beelden bij van een boze Leonardo Bonucci na de nederlaag van Juventus in de Italiaanse Supercup. Een veelbetekenend beeld, vindt de voetbalcommentator van Sporza.

  "Hij is een van die Italiaanse internationals met wie het enorm bergaf gegaan is na het EK. Hij heeft een enorm moeilijk seizoen bij Juventus, waar het niet draait", weet Joos.

  En Bonucci is lang niet de enige Italiaan waarover Joos zich zorgen maakt. "Insigne heeft getekend in Toronto, dat is ver weg. Chiesa heeft een gescheurde kruisband. Spinazzola is nog altijd niet fit."

  "Donnarumma heeft een concurrentiestrijd met Navas bij PSG. Die is hij wel aan het winnen, maar hij speelt niet alles. En dan nog Jorginho: 9 op 9 penalty's bij Chelsea, maar wel 0 op 2 voor Italië. Door zijn misser tegen Zwitserland speelt Italië straks de play-offs voor het WK."

  Eind maart speelt de Squadra Azzurra tegen Noord-Macedonië. "In Palermo, waar ze hopen dat de Sicilianen er een heksenketel van maken. Wint Italië, dan wacht Portugal of Turkije. Waarschijnlijk Portugal, want dat mag thuis spelen, ook tegen Italië."

  "Met al die jongens die uit vorm zijn of geblesseerd zijn, geef ik de Europese kampioen 10 procent kans om aanwezig te zijn op het WK."

  Vandenbempt: "Dat illustreert het onwaarschijnlijke parcours van Italië"

  Peter Vandenbempt pikt in op het betoog van Filip Joos. "Dat illustreert dan misschien ook wel hoe onwaarschijnlijk dat parcours was van Italië op het EK, met die ploeg."

  "Dat is anders dan onze Rode Duivels. Die Italianen pieken met een echt team en slagen erin om zichzelf te overtreffen."

  Joos: "Het is een godsgeschenk voor de Belgen dat er in Qatar geen voorbereiding is. Andere nationale teams die normaal op die 2 of 3 weken voorbereiding een echte ploeg smeden, hebben nu die kans niet."

  Bekijk hier de volledige uitzending van Extra Time: