Ga naar de inhoud

2 Belgische teams en ambitieuze Noren krijgen wildcard voor Parijs-Roubaix

De vorige editie was een modderspektakel uit de oude doos.

De organisatie van Parijs-Roubaix heeft de deelnemende ploegen onthuld. Sport Vlaanderen-Baloise is voor het eerst in 5 jaar weer te bewonderen in de Hel.

3 maanden na de moddereditie gewonnen door Sonny Colbrelli is ASO al volop bezig met de organisatie van de volgende Parijs-Roubaix.

 

De Helleklassieker vindt dit jaar een week later plaats dan gepland door de Franse presidentsverkiezingen. De Amstel Gold Race valt op 10 april, Parijs-Roubaix op 17 april.

 

25 teams staan over 3 maanden aan de start in Compiègne. Naast de 18 WorldTour-ploegen krijgen Alpecin-Fenix, Arkéa-Samsic en TotalEnergies automatisch startrecht omdat zij de 3 beste ProTeams in 2021 waren.

De organisatie had nog 4 tickets om te verdelen. B&B Hotels kreeg als Franse ploeg uiteraard een uitnodiging in de bus. 

 

Ook de Belgische teams Bingoal-Pauwels Sauzen-Wallonie Bruxelles en Sport Vlaanderen-Baloise kregen goed nieuws. Voor Sport Vlaanderen-Baloise is het een terugkeer naar de Hel na 5 jaar afwezigheid. 

 

Uno-X is de opvallende debutant in de Hel. De Noorse formatie liet zich vorig seizoen al meermaals opmerken in het voorjaar en droomt ook van deelname aan de Tour de France.

Roubaix 2021: Vermeersch en Van der Poel buigen hoofd voor Colbrelli

Ploeg van Alvarado en Cant krijgt wildcard bij vrouwen

Bij de vrouwen is de ploeg van de broers Roodhooft (Plantur-Pura) de opvallendste aanwezige op de deelnemerslijst.

 

Dat betekent dat we op de Franse stenen enkele veldrijdsters aan het werk zouden kunnen zien zoals Sanne Cant en Ceylin Alvarado.