Rai Vloet lijkt persona non grata in Nederland na rentree: "Schandelijk. Walgelijk!"

  Rai Vloet voetbalde zaterdag mee.

  Bij de Nederlandse voetbalsupporters en analisten is Rai Vloet een van de belangrijkste gespreksonderwerpen van afgelopen weekend. De 26-jarige Nederlander van Heracles kwam weer in actie, twee maanden nadat hij als bestuurder een dodelijk ongeval had veroorzaakt. De verontwaardiging in Nederland is - zeker bij de aanhang van Heracles - groot.

  Heracles speelde zaterdag 0-0 gelijk op het veld van NEC, maar na het gelijkspel was er maar één item: de terugkeer op een voetbalveld van Rai Vloet.

   

  De 26-jarige Nederlander had begin vorige week de groepstrainingen hervat bij Heracles en zat zaterdag meteen op de bank. Na een uurtje moest hij invallen in Nijmegen.

   

  Die invalbeurt is opvallend, want halverwege november zat Vloet onder invloed van alcohol achter het stuur en was hij betrokken bij een aanrijding waarbij een vierjarige jongen om het leven kwam.

   

  Het onderzoek is nog aan de gang, maar de trainer van Heracles rekende dus op Vloet. "Ik ben geen rechter", verdedigde Frank Wormuth zijn keuze.

   

  "We hebben niet veel informatie en we moeten voorzichtig omspringen met een oordeel. De rechter bepaalt. Hij is onderdeel van de Heracles-familie en we willen hem helpen."

  "Je moet hem ontslaan"

  Dat standpunt kon op weinig begrip rekenen bij de supporters van Heracles. 

   

  "Schandelijk, walgelijk en totaal onacceptabel", schrijft supportersvereniging Vak'74 op Facebook over het wederoptreden van de middenvelder.

   

  Ook in de voetbaltalkshow Studio Voetbal werd de terugkeer van Vloet niet op applaus onthaald. "Ik snap Heracles niet", reageerde Arno Vermeulen. 

   

  "De club gedraagt zich laf. Ze hadden ook kunnen zeggen: hij speelt dit seizoen niet meer. Voor de nabestaanden is dit een verschrikkelijk moment. Dit moet je niet willen."

   

  Rafael van der Vaart ging nog een stapje verder: "Dit kan niet. Je moet hem ontslaan. Die mensen thuis krijgen alles mee. Het zal jouw kind zijn. Een kind van vier. De club mag dit niet accepteren."

   

  "De enige juiste oplossing is Vloet deze transferperiode met stille trom naar het buitenland laten gaan", vulde Pierre van Hooijdonk aan. "Voor Vloet is geen toekomst meer in Nederland. Hij krijgt opmerkingen in elk stadion."