De logica van de nieuwe Club-coach: "Met 73% balbezit, heeft de tegenstander maar 27% kans om te scoren"

  De Nederlander Alfred Schreuder heeft zijn ambtstermijn bij Club Brugge ingezet met een zege.

  De nieuwe Club Brugge-coach Alfred Schreuder blikt tevreden terug op zijn eerste match. "Ik vind wel dat er nog een hoop te verbeteren is", sprak de Nederlander gisteravond na de 2-0 tegen STVV. "Als we nog sneller spelen, zijn we niet meer te stoppen", denkt aanvaller Bas Dost.

  Club Brugge won gisteravond met 2-0 van STVV. Charles De Ketelaere en Bas Dost scoorden voor de titelverdediger.

   

  "Ik ben grotendeels tevreden met de manier waarop de jongens gespeeld hebben. De intentie was goed, de bereidheid was goed en ze hebben hard gewerkt", reageerde de nieuwe coach Alfred Schreuder.

   

  Zoals u dat van een trainer gewend bent, focust de Nederlander op de verbeterpunten. "Er is nog een hoop te verbeteren, vind ik. Het ritme kan hoger en we kunnen meer loopacties in de diepte maken. Ook de onderlinge afstanden en het overnemen van elkaars positie kan nog beter", vindt hij.

   

  "We hadden vooraf gezegd dat we weinig wilden weggeven achterin. En dat doe je niet alleen door te verdedigen, maar ook door meer druk te geven op de tegenstander en heel goed te zijn aan de bal."

   

  "Als je 73 procent balbezit hebt, hebben zij nog maar 27 procent kans om een keer te scoren. Zo simpel is het gewoon."

  Ik ben grotendeels tevreden met de manier waarop de jongens gespeeld hebben. De intentie was goed, de bereidheid was goed en ze hebben hard gewerkt.

  Alfred Schreuder

  Dost: "Nog sneller en we zijn niet meer te stoppen"

  Bas Dost speelde nog eens 90 minuten. Met een lob legde hij de eindstand vast.

   

  "De 5 minuten ervoor raak ik geen bal aan. Daar kan ik wel van genieten", vertelde de Nederlandse spits. "Ik sta er en ik doe de wedstrijd op slot."

   

  Dost kan de nieuwe aanpak best smaken. "We kunnen nog sneller spelen en dan zullen we niet meer te stoppen zijn, denk ik."

  Mats Rits: "Andere accenten"

  Voor Mats Rits was de nieuwe aanpak al zichtbaar. "Het gaat nog altijd om een wedstrijd van 11 tegen 11, maar deze coach legt natuurlijk andere accenten dan de vorige", sprak de Club-speler.

   

  "We proberen veel van achteruit te voetballen en op de juiste momenten te creëren. Als we de bal niet in ons bezit hebben, moeten we druk zetten."

   

  "In de eerste helft van het seizoen hebben we te veel punten laten liggen. Veel ruimte hebben we dus niet meer, maar als Club Brugge wil je wedstrijden winnen. We zijn alvast goed begonnen", besluit Rits.

  bekijk ook: