Gilbert wil nog schitteren in Ardennen: "Liever bloemen na dan voor de wedstrijd"

  Philippe Gilbert begint aan zijn laatste seizoen als profrenner.

  In zijn laatste seizoen als prof mikt Philippe Gilbert (39) vol op de Ardense klassiekers en Milaan-Sanremo."Ik wil nog eens een sterk Ardens blok rijden, koersen voor eigen volk waar mijn carrière begon. Ik hoop dat het een groot feest wordt."

  Op het einde van het seizoen neemt Philippe Gilbert definitief afscheid van het profpeloton. Toch blikt de ervaren renner van Lotto-Soudal nog steeds met grote ambities vooruit op zijn 20e jaar als prof.

  "Ik wil me nog eens tonen, de pech en blessures achter mij laten. Ik heb de voorbije winter hard gewerkt. In 2022 hoop ik daar de vruchten van te plukken en nog eens te kunnen winnen", vertelde Gilbert.

   

  "Ik ben nog altijd hongerig, ik wil nog altijd winnen, zelfs in mijn laatste jaar. Ik wil niet dat het een afscheidstournee wordt en ik bij elke start van een koers gehuldigd word. Liever krijg ik na een wedstrijd de bloemen, omdat ik gewonnen heb."

  Ik wil niet dat het een afscheidstournee wordt en ik bij elke start van een koers gehuldigd word.

  Philippe Gilbert, Lotto-Soudal

  "20 jaar prof, dat is een mooi getal"

  Voor Gilbert wordt het seizoen 2022 dus officieel 'The Last Dance'. Of staat de deur toch nog op een kiertje? "Neen, ik denk er niet aan om na 2022 nog verder te doen. Twintig jaar prof. Dat is een mooi getal", zei Gilbert.

  "De koers is een groot deel van mijn leven geweest. Er is intussen veel veranderd. Het wielrennen is geprofessionaliseerd en een pak groter geworden. De ploegen zijn groter en we rijden nu rond met grote bussen in plaats van kleine mobilhomes waarin je amper plaats had."

  "Er is ook meer aandacht voor voeding en het mentale. Ook het materiaal is verbeterd. Vroeger reed ik La Redoute op zonder dat ik wist hoe snel ik ging en met hoeveel power. Nu ken je alle waardes, zelfs al terwijl je fietst", legde de springveer uit. 

  Gilbert begint aan laatste seizoen: "Ik hoop dat het een groot feest wordt"