Ga naar de inhoud

Everton ontslaat Rafael Benitez na de nederlaag te veel in Norwich

Benitez was maar 200 dagen in dienst van Everton.

Het 2-1-verlies van Everton op het veld van Norwich City is het laatste kunstje geweest van Rafael Benitez. De club heeft de Spaanse coach op de keien gezet.

Everton maakt een zwaar seizoen door. De 61-jarige Benitez, sinds afgelopen zomer in dienst, kreeg de trein maar niet op de rails.

 

Vandaag ging Everton alweer onderuit, met 2-1 in Norwich. Het is al de 10e nederlaag in 19 wedstrijden voor de blauwen uit Liverpool.

 

Met 19 punten parkeert Everton op plaats 16. Zes punten scheiden de club van uitgerekend Norwich, dat als 18e op de eerste degradatieplaats staat.

 

Sinds eind september heeft Everton nog maar één match kunnen winnen. De fans zijn boos - dat waren ze al sinds zijn aanstelling - en het geduld van het bestuur is nu ook op. 

 

Na 200 dagen krijgt Benitez, die met stadsgenoot Liverpool van 2004 tot 2010 nog grote successen vierde, de rekening gepresenteerd.

Everton kondigt het ontslag aan:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.