Matchwinnaar De Bruyne eist titel nog niet op: "Maar wordt moeilijk voor Chelsea"

De Bruyne: "We willen nog elke wedstrijd winnen."

Met één welgemikt schot heeft Kevin De Bruyne Manchester City weer wat dichter bij een 4e landstitel in 5 jaar getrapt. Toch verkoopt de Rode Duivel het vel van de beer nog niet. "Het momentum kan snel veranderen."

Matchwinnaar en uiteraard ook man van de match. Met een brede glimlach verscheen Kevin De Bruyne na de match voor de microfoon. "Chelsea had een goed plan en stond defensief goed, maar wij speelden een goede wedstrijd", zei hij.

 

"Uiteraard is het leuk om te scoren, zeker als het het enige doelpunt is. Ik raakte weg van Kanté en zocht de vrije ruimte, maar ging uiteindelijk voor het schot. En dat lukte perfect."

 

In de eerste helft was de topper wat gesloten, na de rust kwam er meer mogelijkheden. "Het is altijd moeilijk om tegen Chelsea te spelen", aldus De Bruyne. "Ze weten wat ze doen. Na de rust ging het meer op en neer en dan kan Chelsea gevaarlijk zijn."

 

Maar in de stand lijkt het grootste gevaar geweken: City heeft al 13 punten voor, met nog 16 duels op de wedstrijdkalender. "We wisten dat we de kloof groter konden maken met een zege, maar daar moeten we nog niet te veel naar kijken", zei De Bruyne.

 

"Het momentum kan heel snel veranderen, maar het zal moeilijk worden voor Chelsea om terug te keren. Nu moeten ze bijna perfect spelen. Wij willen het momentum houden en elke wedstrijd nog winnen."

Na de match liep De Bruyne niet achter de bal, maar achter zijn kinderen