KV Mechelen zakt niet af naar Den Dreef: "Gezondheid van onze spelers primeert"

Vierende KVM-spelers, een beeld dat we vandaag niet zullen zien op Den Dreef.

KV Mechelen heeft beslist om de wedstrijd bij OH Leuven van later vandaag niet te spelen. Het had bij de Kalendercommissie om uitstel gevraagd omdat twee doelmannen afwezig zijn met een coronabesmetting, maar de club kreeg nul op het rekest. "We willen door niet te spelen een statement maken."

KVM-doelmannen Gaëtan Coucke en Maxime Wenssens zijn allebei out met een coronabesmetting. De club had daarom om uitstel gevraagd bij de Kalendercommissie van de Pro League. Die ging niet mee in het verhaal van Mechelen en besliste om de wedstrijd tegen OHL niet uit te stellen.

 

Vandaag besliste de zesde in de stand om niet naar Leuven te gaan. Het riskeert zo een forfaitnederlaag. "Als directie waren we zeer teleurgesteld in de beslissing van de Kalendercommissie”, zegt Frank Lagast, CEO van KVM, in een persbericht.

 

"Een dag voor de wedstrijd kregen we het bericht van weigering én de suggestie dat we een extra beloftedoelman konden oproepen. Niet alle spelers van de beloften zitten in het testprotocol van de club."

 

"De club kiest er, gezien de hoge besmettingscijfers, uiteraard niet voor om niet-geteste spelers te mengen met spelers die een negatieve PCR-test aflegden of al een boosterprik hebben gekregen. De gezondheid van iedereen gaat absoluut voor, altijd. We weten dat we nu een forfaitnederlaag riskeren, maar de gezondheid van onze spelers primeert."

 

KV Mechelen hoopt op een reglementswijziging. "We doen een dringende oproep aan de Pro League om de regel die zegt dat spelers onder de 21 jaar niet meetellen, aan te passen. Andere clubs gaan wellicht hetzelfde ervaren, hopelijk is de interpretatie van deze regel dan in het voordeel van de gezondheid van alle spelers, voor alle clubs."

We doen een dringende oproep aan de Pro League om de regel die zegt dat spelers onder de 21 jaar niet meetellen, aan te passen.

Frank Lagast (CEO KV Mechelen)

Vrancken: "Werkten al niet in functie van deze wedstrijd"

Trainer Wouter Vrancken begrijpt de beslissing van de Raad van Bestuur van zijn club. "Deze week bestond de groep op training uit een mix van spelers die net uit quarantaine kwamen na een besmetting en spelers die een boosterprik kregen. Toen duidelijk werd dat twee doelmannen een positieve test aflegden, gaf ik de opdracht niet meer in functie van de wedstrijd te werken.”

 

"We voldoen aan de regels, dus het is jammer dat er geen uitstel wordt gegeven", vult hij aan bij Sporza. "In december stelt de Pro League wel nog een wedstrijd (KV Kortrijk - Antwerp, red) uit, omdat ze "aan de algemene gezondheid denken". Als je de gezondheid vooropstelt, is er geen discussie mogelijk."

 

"Deze wedstrijd moet gewoon later opnieuw worden gespeeld, want we vallen binnen de regels. Er zijn veel ploegen die ons steunen in ons verhaal, maar alleen zij die beslissingen nemen, blijven het afblokken."

 

Ook assistent-trainer Steven Defour staat volledig achter de beslissing. “We willen absoluut geen risico nemen door nu spelers op te stellen in combinatie met niet-geteste spelers. Je hoort dat potentiële hartproblemen kunnen opduiken bij intensieve sportinspanningen na besmetting. Wij willen elk risico vermijden.”

Toen duidelijk werd dat twee doelmannen een positieve test aflegden, gaf ik de opdracht niet meer in functie van de wedstrijd te werken.

Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen)