Broer Goffin: "Denk dat David klaar zal zijn om te spelen dinsdag, ook plannen Mertens gewijzigd"

Goffin tast naar zijn pijnlijke knie.

David Goffin heeft kopzorgen vlak voor de Australian Open. De Luikenaar is geblesseerd aan zijn linkerknie, maar volgens broer Simon is het niet al te ernstig. "Ik maak me weinig zorgen", zegt hij vanuit Melbourne, waar maandag de Australian Open van start gaat.

De voorbereiding van David Goffin op de Australian Open liep niet van een leien dakje. De Belgische nummer één moest in Sydney geblesseerd opgeven met kniepijn. 

 

Simon Goffin, die ook in Melbourne is als coach van Elise Mertens, sprak er met zijn broer. Hij is niet ongerust over de blessure aan zijn knie. "Ik maak me niet te veel zorgen. Het gaat wel om dezelfde knie, maar het is niet op dezelfde plaats", klinkt het.

 

"Ik heb contact met hem gehad en de pijn situeert zich aan de achterkant. David heeft een kleine verrekking achter zijn knie. Het enige probleem is natuurlijk de timing, zo vlak voor de start van de Australian Open."

 

"Het is echter niet dezelfde pijn waar hij de laatste maanden op de US Open last van had. Ik denk niet dat hij vandaag al kan trainen, maar zondag waarschijnlijk wel. Hij moet pas dinsdag spelen, dus dat geeft hem nog een dag. Ik denk dat hij klaar zal zijn om tegen Evans te spelen."

 

Goffin is in Australië voor het eerst sinds de US Open van 2014 geen reekshoofd in een grandslamtoernooi. Hij is na veel fysieke problemen weggezakt naar de 45e plaats op de ATP-ranking.

David heeft een kleine verrekking achter de knie. Het enige probleem is natuurlijk de timing, zo vlak voor de start van de Australian Open.

Simon Goffin

Over Elise Mertens: "Plannen moeten wijzigen"

Simon Goffin is ook de coach van Elise Mertens (WTA-20), de beste Belgische tennisster van het moment. Ook haar voorbereiding op de Australian Open verliep niet vlekkeloos. 

 

Ze neemt het in de eerste ronde in Melbourne op tegen Vera Zvonareva (37 - WTA-85). De ervaren Russin was ooit tweede op de WTA-ranglijst en bereikte in 2010 en 2011 twee keer de finale van een Grand Slam.

 

"Voorlopig gaat alles goed met Elise", laat Goffin weten. "Bij aankomst hier in Australië liep Elise spijtig genoeg een lichte blessure op aan het rechterdijbeen, waardoor we onze plannen moesten wijzigen."

 

"Ze kon gedurende twee weken niet trainen, maar vervolgens kon ze het wel aan om twee wedstrijden op rij te spelen in Sydney. Nu staat alles in het teken van die clash van dinsdag tegen Zvonareva."

Bij aankomst hier in Australië liep Elise spijtig genoeg een lichte blessure op aan het rechterdijbeen, waardoor we onze plannen moesten wijzigen.

Simon Goffin