Klassieke clash in de beker voor vrouwen: Anderlecht en Standard bereiken de finale

  Tessa Wullaert schreeuwt haar frustraties van zich af.

  De vrouwen van Anderlecht en Standard hebben zich met sprekend gemak voor de finale van de Beker van België geplaatst. Anderlecht serveerde Club YLA een droge 4-0, met onder meer een prachtige goal van een getergde Tessa Wullaert, en Standard had geen genade met de beloften van AA Gent.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Club YLA (4-0):

  1 goal en 2 assists voor getergde Wullaert

  De vrouwen van Club Brugge, Club YLA dus, waren als een raket aan de competitie begonnen, maar de laatste weken gaat het beduidend minder. Het werd dan ook een ongelijke strijd tegen een Anderlecht dat stilaan op volle toeren draaide.

   

  Amber Maximus nam 2 van de 4 doelpunten voor haar rekening, maar het was Tessa Wullaert die al haar frustraties na haar 2e plaats op de Gouden Schoen in een heerlijk schot vlak voor de rust legde. Dat het nog altijd niet helemaal verteerd is, bleek uit het feit dat ze amper juichte na haar afstandsschot. Met ook nog 2 assists dikte ze haar straffe statistieken nog wat meer aan.

   

  In de finale neemt Anderlecht het op tegen Standard, dat tegen Gent B moest aantreden. Het was al een mirakel dat de Gentse beloften het zoveel langer uitzongen dan de A-ploeg van Gent - nota bene de titelverdediger bij de vrouwen - maar het sprookje was nu duidelijk voorbij: 0-8.

   

  Met Standard en Anderlecht staan de twee meest succesvolle teams van ons vrouwenvoetbal tegenover elkaar. Vreemd genoeg is het van 1995 geleden dat ze elkaar troffen in de finale van de beker. Toen won Standard met 3-1.

  Wullaert: "Geantwoord met de voeten"

  Tessa Wullaert wond er geen doekjes rond na de match. Haar mooie goal was een antwoord met de voeten op het missen van de Gouden Schoen deze week. "Ik ga mijn goal nog eens herbekijken", zei Wullaert aan Sporza. 

   

  "Het was een manier om even alle frustratie er uit te laten. Antwoorden met de voeten is het mooiste dat er is. Het zal wel nog even duren om te bekomen van de gemiste Gouden Schoen, maar op het veld ga je dat zeker niet merken aan mij."

   

  "Ik heb er nog met Janice Cayman over gesproken. Het is zeker niet zo dat ik het haar niet gun. Ik was ontgoocheld voor mezelf. Wie denkt dat er iets zou blijven hangen van de Gouden Schoen bij de nationale ploeg, kent ons niet. Voetbal is een teamsport. Samen gaan we daar voor onze doelen."

   

  Dankzij de zege van Anderlecht tegen Club Brugge, staat de Brusselse club dicht bij eindelijk nog eens een bekersucces. "De zege was zeker verdiend, de score had nog hoger kunnen oplopen. De finale halen was het enige doel vandaag. Het is lang geleden dat Anderlecht de beker heeft gewonnen, de dubbel zou dus heel mooi zijn."