In de voetsporen van Freddy Adu: maakt Axel Kei (14) het wel waar als jongste prof ooit?

  Kei in het tenue van zijn club Real Salt Lake.

  Axel Kei, een net 14 jaar geworden voetballer, is de jongste sporter ooit in de Verenigde Staten geworden om een profcontract te ondertekenen. Kei, die het record van eeuwige belofte Freddy Adu afsnoept, deed dat vrijdag bij MLS-club Real Salt Lake.

  De aanvaller, die vijftien dagen geleden 14 jaar werd, is een jeugdproduct van de club en ondertekende een overeenkomst van twee jaar. 

   

  Hij snoept het record van jongste sporter in de Verenigde Staten met een profcontract af van Freddy Adu. Die was in 2004 153 dagen ouder dan Kei nu is toen hij zijn eerste profcontract ondertekende bij DC United. 

   

  Adu werd aanzien als een grote belofte in het voetbal, maar kon de hoge verwachtingen nooit waarmaken. Na omzwervingen bij vijftien werkgevers zit hij op 32-jarige leeftijd al bijna een jaar zonder club en lijkt zijn carrière stilaan voorbij. In 18 jaar kwam hij niet verder dan 241 wedstrijden.

   

  Kei werd geboren in Ivoorkust en groeide op in Brazilië. In 2017, op negenjarige leeftijd, maakte hij met zijn familie de oversteek naar San Diego. In oktober vorig jaar debuteerde hij bij de Real Monarchs, de opleidingsploeg van Real Salt Lake, in de Amerikaanse tweede klasse. 

   

  Hij was met zijn dertien jaar destijds al de jongste debutant ooit in een profcompetitie in de Verenigde Staten.