Ga naar de inhoud

An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts mogen naar de Spelen na 3e plaats in Winterberg

De Belgian Bullets zijn in Winterberg 3e geworden in de Europe Cup bobslee. Die plaats op het podium volstaat voor stuurvrouw An Vannieuwenhuyse en remster Sara Aerts om zich te plaatsen voor de Winterspelen in Peking.

De Bullets moesten in Winterberg 7e op 8 deelnemers worden om in de rangschikking over Frankrijk en Jamaica te springen.

 

Op hun thuisbaan deden Vannieuwenhuyse en Aerts het uistekend. Ze werden 3e in 1'54"71 en kwamen daarmee amper 22 honderdsten te kort voor de zege. Die was voor de Duitse vrouwen Stephanie Schneider en Tamara Seer in 1'54"49.

 

Morgen is er nog een WB-manche in St-Moritz, waarna de officiële ranking wordt opgemaakt door de internationale federatie IBSF, maar het is nu al zeker: de Bullets mogen naar Peking.

 

Op de vorige Winterspelen, in Pyeongchang in 2018, eindigde Vannieuwenhuyse met remster Sophie Vercruyssen op de twaalfde plaats. Het beste Belgische resultaat ooit werd vier jaar eerder in het Russische Sotsji neergezet. Daar eindigden Elfje Willemsen en Hanna Mariën op een knappe zesde plaats.