Pro League schermt met nieuw corona-protocol na uitspraken Vanhaezebrouck

Corona verdwijnt nog niet uit de voetbalstadions.

"Geen enkele variant tot nu toe was zo besmettelijk, maar dat hebben ze bij de Pro League niet begrepen." Hein Vanhaezebrouck uitte forse kritiek op de weigering om de 22e speeldag op te schuiven, maar de Pro League verdedigt zich met zijn vernieuwde corona-protocol. 

Hein Vanhaezebrouck wond er geen doekjes om: "Het is insane dat we zo moeten gaan voetballen", zei hij op zijn wekelijkse persconferentie. De coach van AA Gent liet geen spaander heel van de huidige coronamaatregelen.

 

Maar in een persbericht benadrukt de Pro League, de belangenvereniging van de profclubs, fijntjes dat alle clubs hebben ingestemd met het vernieuwde corona-protocol.

 

"Dit hernieuwde protocol werd opgesteld na consultatie van Engelse en Nederlandse team- en bondsdokters, omdat zij reeds eerder geconfronteerd werden met de omikronvariant", klinkt het. 

 

"We kunnen dus voortbouwen op hun ervaringen en het protocol werd gefinaliseerd in overleg met virologen. Het protocol werd goedgekeurd door de clubs op de Algemene Vergadering van de Pro League van 10 januari."

Bal in het kamp van de clubs

De Pro League legt de bal in het kamp van de clubs. "Teneinde de risico's nog te beperken, kunnen clubs bijkomende (snel)tests uitvoeren en zo het risico op uitbraken binnen hun kern verder doen afnemen", klinkt het. 

 

De Pro League somt nog eens duidelijk op wat het nieuwe corona-protocol juist inhoudt. "De krachtlijnen zijn een sterke inzet op de booster, omdat is aangetoond dat dat de beste garantie is om deze fase zo veilig mogelijk door te komen, maar daarnaast verplichte testing van niet-geboosterden en symptomatische personen."


"Het protocol aligneert zich dus met de teststrategie van de overheid waarbij testing verplicht is voor symptomatische personen, met een strikter beleid ten opzichte van niet-geboosterde personen, die we eveneens verplicht testen."