2 doelmannen met corona, maar KVM moet spelen: "Overwegen om niet naar Leuven te gaan"

Eerste doelman Gaëtan Coucke is één van de doelmannen met corona.

De wedstrijd tussen OH Leuven en KV Mechelen wordt morgen afgewerkt zoals gepland. KVM had bij de kalendercommissie een voorstel tot uitstel ingediend omdat het zijn twee doelmannen mist met corona, maar kreeg geen gelijk. "De club gaat in beraad of ze de afreis naar Leuven zal maken."

Een jaar te jong

Het coronavirus slaat wild om zich heen in de Jupiler Pro League. De wedstrijd tussen Zulte Waregem en KV Oostende werd al uitgesteld, heel wat andere eersteklassers missen tal van spelers voor de eerste speeldag van 2022.

 

Ook KV Mechelen had bij de Kalendercommissie van de KBVB een aanvraag tot uitstel ingediend, maar die werd geweigerd. "De club reageert ontgoocheld, de spelers en staf beraden zich om de wedstrijd sowieso niet te spelen", lezen we in een persbericht.

 

"In de regels staat dat – ik citeer – minstens 2 doelmannen die ingeschreven zijn op de SSL-A-lijst positief getest moeten zijn, waarvan 1 doelman met de meeste speelminuten dit seizoen", verduidelijkt Frank Lagast, CEO van KVM. 

 

"Gaetan Coucke heeft de meeste speelminuten en Maxime Wenssens maakt deel uit van onze A-kern. Hij staat op de lijst die we bij de start van het seizoen bij de KBVB indienden, heeft 21 A-selecties achter zijn naam en zat dit seizoen al vier keer op de bank in competitie en beker.”  

 

"Toch telt de positieve test van Maxime Wenssens niet mee om uitstel te vragen. De kalendercommissie beschouwt Maxime als een U21-doelman. Indien Maxime één jaar ouder zou zijn, was de wedstrijd wél uitgesteld."

Indien Maxime Wenssens één jaar ouder zou zijn, was de wedstrijd wél uitgesteld.

Frank Lagast

"Zeer ontgoocheld"

KV Mechelen zou juridische stappen kunnen ondernemen om alsnog uitstel af te dwingen, maar doet dat ​voorlopig niet. 

 

“Wat wint het ​ Belgisch voetbal ​en de gezondheid van de spelers hierbij? Ik ben zeer ontgoocheld in deze beslissing. We stellen ons steeds constructief op om naar een consensus binnen de Pro League te streven en dan krijg je dit”, aldus nog een teleurgestelde Lagast.

 

Gaat Mechelen afzakken naar Den Dreef? "Hoe jammer ook, wij beraden ons om de wedstrijd morgen niet te spelen. Spelers, staff en club kunnen dit niet aanvaarden. We hopen dat de Kalendercommissie ons tegemoetkomt en de geest van de regel die werd goedgekeurd door de volledige Algemene Vergadering respecteert.”

 

Ook aanvoerder Rob Schoofs is zeer teleurgesteld: “Dit kan gewoon niet, de regel is duidelijk, iedereen die deze regel leest zegt hetzelfde. Het is bovendien een kaakslag naar elke jonge voetballer die meetraint met een A-kern om zo kansen te krijgen."

 

"KV Mechelen heeft een zestal jongeren die deel uitmaken van de A-kern, dagelijks met ons trainen én minuten maken in onze A-ploeg. Dit is unfair ten opzichte van die jonge spelers.”

KV Mechelen heeft een zestal jongeren die deel uitmaken van de A-kern, dagelijks met ons trainen én minuten maken in onze A-ploeg. Dit is unfair ten opzichte van die jonge spelers.

KVM-aanvoerder Rob Schoofs